Az MSZP kiakadt az OKJ-s zsaruk hírére

HírKlikk 2019. november 22. 11:47 2019. nov. 22. 11:47

Az MSZP szerint a Fidesz úgy próbálja meg kozmetikázni a rendőrségi létszámhiányról szóló statisztikákat, hogy OKJ-s tanfolyamon akar olyan járőröket képezni, akik fegyvert ugyan viselhetnek, de nem intézkedhetnek önállóan.

Mi lesz a következő lépés? Az orvoshiányt olyan emberekkel akarják majd enyhíteni, akik viselhetik a fehér köpenyt, de nem gyógyíthatnak? A tanárhiányt pedig olyan kvázi tanárokkal, akik beülhetnek a tantermekbe, de nem taníthatnak? - teszi fel a kérdést közleményében a párt.

A szocialisták szerint ez egy olyan kétségbeesett lépés, amelynek súlyos következményei lehetnek. Úgy vélik, nem gyorstalpalón kiképzett rendőrökre van szükség, hanem arra, hogy újra vonzóvá tegyék a rendőri hivatást. A Fidesznek inkább azon kellene dolgoznia, hogy megszüntesse az állomány mindennapjait megkeserítő körülményeket: a rengeteg túlórát, az alacsony fizetéseket, amelyből nem lehet megélni, a korszerűtlen eszközöket, a rossz munkakörülményeket és a családosok életét megkeserítő munkabeosztást.

Az MSZP szerint azonnal módosítania kell a rendvédelmisek életpályamodelljét, csökkenteni kell az állomány terheit és legalább 30 százalékkal meg kell emelni a bérüket, különben lassan már nem lesz, aki ezt a hivatást választaná.

Forrás: Hírklikk