Bangóné: a tiszti főorvos engedélyezte nézők beengedését a Szuperkupa-mérkőzésre?

HírKlikk 2020. szeptember 20. 13:12 2020. szept. 20. 13:12

Az MSZP az országos tisztifőorvostól vár választ arra, hogy engedélyezte-e nézők beengedését a szeptember 24-én Budapesten tartandó UEFA európai Szuperkupa-mérkőzésre – mondta Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, az Európai Labdarúgó Szövetség a koronavírus-járvány második hulláma alatt példátlan „emberkísérletet" kíván végrehajtani az Orbán-kormány beleegyezésével azzal, hogy 14 ezer magyar és több ezer külföldi szurkoló előtt engedi megrendezni a találkozót.

Bangóné Borbély Ildikó szerint, az UEFA a mérkőzéssel bevallottan arra keresi a választ, hogyan terjed a vírus egy tömegrendezvényen, így az esemény orvostudományi kutatásnak tekinthető, amit az országos tiszti főorvosnak engedélyeznie kell.

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy kísérleti nyulakat csináljanak a magyarokból, ezért ismételten felszólítja a kormányt, tegye zártkapussá a mérkőzést és helyette azonnal kezdje meg a tömeges és ingyenes teszteléseket – húzta alá a szocialista képviselő.

Forrás: MTI