Bayer Zsoltot bepereli a budavári önkormányzat

HírKlikk 2021. január 14. 16:20 2021. jan. 14. 16:20

Az is elképzelhető, hogy kilakoltatják kormánypárti publicistát.

„Az előző vezetéstől örökölt bérlakásrendszerrel kapcsolatos visszásságokat a kezdetektől fogva nem a nyilvánosság, hanem a jog erejével kívántuk rendezni” – mondta el online-sajtótájékoztatóján V. Naszály Márta, I. kerületi polgármester, aki hozzátette, ez alapján azonnal megkezdték a szerződésállomány felülvizsgálatát. Így 2020 nyarán az önkormányzat több polgári peres eljárást is indított színlelt lakáscserék miatt. Ezek között akkor még nem szerepelt Bayer Zsolt ügye, ugyanakkor szeptemberben a kormánypárti publicista az Azonnali nevű hírportálnak adott interjúban gyakorlatilag bevallotta, hogy a törvény kijátszásával jutott vári lakáshoz.

Az interjú után az önkormányzat soron kívül megvizsgálta a Bayerhez köthető szerződéseket, amelyekhez jogi szakértők véleményét is kikérték.

Az eljárás során bebizonyosodott, hogy a kerületet hátrány érte, a publicista lakáscseréje ugyanis színlelt volt, ráadásul Bayer ennek tudatában is volt.

„A jogi szakvélemény alapján, az önkormányzat pert indít az ügyben” – közölte a polgármester. Hozzátette, hogy a publicista ügye mellett, számos más esetben is eljárást indít az önkormányzat.

Forrás: Facebook