Bede Zsolt gyanúsított lett Hont András bántalmazása miatt

HírKlikk 2020. augusztus 4. 17:54 2020. aug. 4. 17:54

Eljárás indult a Vadhajtások munkatársa, Bede Zsolt ellen, mert „levette Hont Andrásról a szemüvegét”.

A HVG munkatársát, Hont Andrást a Fidesz „antirasszista" tüntetésén érte inzultáció. A tüntetést VII. kerület DK-s polgármestere, Niedermüller Péter ellen szervezték az önkormányzati hivatal épülete elé még januárban, mert Niedermüller szerintük a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakról, mint rémisztő képződményekről beszélt az ATV-ben.

A vadhajtások.hu és a hvg.hu is beszámol arról, hogy Bede Zsolt, a Vadhajtások munkatársa gyanúsított lett az ügyben.

„Elképesztő! Bede Zsolt akár kettő év börtönt is kaphat, mert levette Hont Andrásról a szemüvegét” – írja a vadhajtások.hu.

A hvg.hu pedig arról számol be, hogy a tüntetésen „Hont Andrásnak többször levették a szemüvegét, elmondása szerint kétszer Bede tette ezt, mire Hont megpróbálta kicsavarni a kezéből a szelfibotot. Kollégánk elmondása szerint, néhányan megpróbálták ököllel arcon ütni – nem jártak sikerrel –, illetve volt, aki le is köpte. Mindeközben a színpad mögötti kivetítőn ez a mondat volt olvasható: Állítsuk meg a gyűlöletet.”

A Vadhajtások azt állítja, hogy Hont idős embereket provokált, Bede pedig ezeket a személyeket védte meg, emiatt történt, hogy levette Hont szemüvegét.

Bede Zsoltnak nem ez az egyetlen ilyen ügye, már más balhékban is részt vett korábban. (A kiemelt kép is Bede Zsolt egy korábbi balhéján készült)

Forrás: HVG