Bezárás fenyegeti a Magyar Hangot?

HírKlikk 2020. május 25. 17:00 2020. máj. 25. 17:00

„A magyar tisztségviselők sok pénzt fizettek olyan védőfelszerelésért, amely nem véd, sőt, nem kizárt, hogy még árt is – írja Lázár György a „Koronavírus, hozzá nem értés és gyanítható csalás a tekintélyelvű Magyarországon” címmel, a kanadai Hungarian Free Press által közétett cikkében.  „A botrányról szóló beszámolók azonban bűncselekménynek számítanak, mivel ezeket hamis híreknek tekintik, ami jelenleg büntetendő. Ez maga a tökéletes környezet egy illegális hadműveletre, és mindez nem Észak-Koreában, hanem az EU egyik tagállamában történik” – mutatott rá a szerző. 

Szijjártó Péter külügyminiszter felelős a védőeszközök beszerzéséért, aki valóságos légihidat szervezett Magyarország és Kína között: több mint 100 Wizzair-járat hozott – a hivatalos adatok szerint – több mint 131 millió maszkot, 1.928.695 védőruhát, 516.280 arcvédő pajzsot, és 3.062 lélegeztetőt – ismerteti a cikk. A darabonként 30-40 ezer dollárért behozott lélegeztető gépről viták kerekedtek – ezek a berendezések ugyanis valójában úgynevezett CPAP alvásterápiás berendezések, piaci áruk online kereskedőknél 599 dollár+plusz adó. A  Magyar Hang és az Index írásait idézi a cikk, amely megállapítja: az ember azt hinné, hogy a magyar politikusok vizsgálatot követelnek. 

Ezt sajátos módon meg is tették: Sebes Gábor helyi Fidesz-apparatcsik ugyanis nekitámadt a Magyar Hangnak, és mivel Magyarországon ma a hamis hírek terjesztése bűncselekmény, akár be is zárhatják a lapot és börtönbe vethetik a cikket jegyző újságírót. Sebes egyebek között azt mondta, hogy az amerikai Food and Drug Administration (FDA) hatóság szintén ajánlja a készüléket, csakhogy Lázár György szerint, azonban éppen nem a koronavírusos betegek kezelésére. Ezzel szemben, az Amerikai Altatóorvosok Társasága kiadott egy közleményt, amelyben ellenjavalltnak minősítette a CPAP berendezések alkalmazását covidos betegeknél. Azt is feltételezik, hogy ezek elősegítették a járvány terjedését az amerikai idősek otthonaiban. 

Akárhogyan is, úgy tűnik, hogy a magyar tisztségviselők sok pénzt fizettek olyan védőfelszerelésért, amely nem véd, sőt, nem kizárt, hogy még árt is. „A botrányról szóló beszámolók azonban bűncselekménynek számítanak, mivel ezeket hamis híreknek tekintik, ami jelenleg büntetendő. Ez maga a tökéletes környezet egy illegális hadműveletre, és mindez nem Észak-Koreában, hanem az EU egyik tagállamában történik” – írta a szerző.

 
Forrás: Hírklikk