Bírságolás helyett havat lapátolnak a II. kerületben

Csanádi Dávid 2019. december 2. 13:04 2019. dec. 2. 13:04

A városrendészek és a parkolóőrök nem az ellenőrzéssel lesznek elfoglalva, hanem a közlekedés biztonságosabbá tételén dolgoznak majd – írta közösségi oldalán Őrsi Gergely polgármester.

A politikus köszönetet mondott a kerület lakóinak a reggelre kialakult hóhelyzet kapcsán nyújtott összefogásért és segítőkészségért.

Nekünk is szándékunk és kötelességünk segíteni, ezért úgy döntöttünk; városrendészeink a mai napon nem bírságolnak gépjárműveket, illetve parkolóőreink sem fognak gépkocsi pótdíjazással foglalkozni. E helyett mindannyian az utak mielőbbi biztonságossá tételét tűztük ki feladatul – jelentette be Őrsi, hozzátéve, hogy az FKF is dolgozik: elsőként a fő útvonalakat, majd fokozatosan a mellékutcákat is megtisztítják, ezután síkosság-mentesítik.

A polgármester külön kéréssel fordult az FKF-hez, hogy az orvosi rendelő környékét kiemelt figyelemmel kezeljék, továbbá tájékoztatta a kerület lakóit, hogy a holnapi zöldhulladék-szállítási időpontot továbbra is szeretnék betartani, de kiegészítik egy jövő keddi időponttal is. A lomtalanításról később adnak tájékoztatást, de – mint írta – jövőre vissza fognak térni a megszokott, szeptemberi időponthoz.