Bolgár György szerint is furcsa. ami Röszkénél történt

HírKlikk 2020. február 2. 08:39 2020. feb. 2. 08:39

Vitézül védjük a déli határt, ezzel az osztrákokat, a németeket a migránsoktól. Erről is beszélt Orbán Viktor a Kossuth rádióban, péntek reggel.

Bolgár György a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában felidézte, hogy a keddi, röszkei incidens kapcsán az is szóba került, hogy megduplázták a határon szolgáló katonák számát. Ez lehet, hogy így is van – fűzte hozzá a műsorvezető –, de mint korábban elkottyantotta valaki, ez azt jelenti, hogy nem ötvenen, hanem százan vannak.

Bolgár György arra is felfigyelt, hogy egy korábbi közlés szerint, 2015 óta 20.000 magyar katonát vezényeltek a déli határra. Körülbelül ennyi a hadsereg létszáma, tehát a dolog úgy képzelhető el, hogy mindenki járt ott pár napra.

Az mindenképpen furcsa, hogy a képek tanúsága szerint, Röszkénél nem katonák, nem rendőrök, hanem fegyveres biztonsági őrök intézkedtek.

A számok akkor sem akarnak stimmelni, ha az érkező menekülők létszámáról hallunk – tette hozzá. Szentkirályi Alexandra szóvivő azt mondta, 100.000 migráns tartózkodik a Balkánon. Megbízható adatok szerint, Boszniában 8,5 ezren, Szerbiában 3,5 ezren vannak. A számuk már tavaly is csökkent a korábbiakhoz képest.

A régebben használt Horvátország-Szlovénia útvonal helyett, most egyébként Szerbia és Magyarország felé jönnek. Arra, amerre egy milliárdos szuperkerítés állja az útjukat, és a kormánypropaganda alapján, rengeteg katona, rendőr. Elég furcsa döntésnek tűnik. (A kormány közölte, 2015 óta több mint 400 milliárd forintot költöttek a határvédelemre.)

Azt valószínűleg senki sem vitatja, hogy a migráció komoly problémát okoz Európában, ám a megoldás biztosan nem a gyűlöletpolitika. Egy adalék: Szerbia most kötött megállapodást Görögországgal, hogy száz, kísérő nélküli gyermeket vesznek át és helyeznek el abban a Szerbiában, amely nem is tagja az Európai Uniónak.

Forrás: Klubrádió