Borkai-ügy: amikor a farok csóválja az ügyészséget

Föld S. Péter 2019. november 20. 12:56 2019. nov. 20. 12:56

Tegnapi hír, hogy a rendőrség előállított egy volt válogatott labdarúgót, akit azzal gyanúsítanak, hogy az ominózus horvátországi jachton készült videóval már korábban zsarolni próbálta Borkai Zsolt volt fideszes győri polgármestert. Az illetőről csak a monogramját árulták el, P. Józsefnek hívják a zsarolót, ám aki csak egy picit is járatos a magyar futballban, könnyen kitalálhatja, hogy kiről van szó. Én például már ki is találtam, hogy ki lehet P. József, de törvénytisztelő állampolgárként természetesen nem árulhatom el a nevét. Annyit azért segítek, hogy néhai Verebes József győri munkálkodása idején volt a városnak egy csodacsapata, melynek Hajszán Gyula és Hannich Péter mellett P. József volt a legismertebb játékosa.

Ma meg arról jött hír, hogy ugyancsak ezzel az üggyel kapcsolatban, előállítottak két prostituáltat, akik szintén ott voltak a botrányos horvátországi luxusjachton. Öt örömlány dolgozott a jachton Borkai volt polgármester és barátja, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd alatt, közülük ketten magyarok, rájuk csapott le most a törvény szigora. A másik három hölgy horvát illetőségű, őket nyilván majd az ottani hatóságok veszik elő, arrafelé ugyanis büntetendő a pénzért árult szex.

Azt gondolnánk, hogy minden úgy van, ahogyan lennie kell, és a Polt Péter vezette ügyészség teszi a dolgát. Ahol bűnt lát, büntet, ahol pedig becsukja a szemét, ott nem lát semmit. Borkai Zsoltot és barátját, Rákosfalvy Zoltánt például legjobb tudomásunk szerint még semmilyen minőségben sem hallgatták ki. (Ha nem így volna, kérjük, jelezzék, minden érintettől azonnal elnézést kérünk.)

Jelen állás szerint úgy fest a dolog, hogy Borkai volt polgármester, és barátja, Rákosfaly ügyvéd nem bűnelkövetők, hanem áldozatok. Az öt - két magyar és három horvát – örömlány fondorlatos módon rávette őket arra, hogy szerezzenek egy luxusjachtot, ahol majd némi pénzügyi ellenszolgáltatás fejében ők szereznek örömet a fent nevezett uraknak. Valamilyen módon még azt is sikerült elintézniük az uraknál, hogy vigyenek magukkal egy csomó pénzt, mert a prostitúció nem olcsó mulatság, Krisztus koporsóját sem ingyen őrizték, a szolgáltatást, amelyet a hölgyek nyújtottak a minden gyanún fölül álló áldozatoknak, meg kell fizetni. Hogy honnan szerzik meg a szükséges összeget az urak, azt a hölgyek nagyvonalúan rájuk bízták, tisztességes örömlányok ők, eszükbe sem jutna mások zsebében turkálni.

Ezért lehet az, hogy sem Borkai Zsoltot, sem Rákosfalvy Zoltánt nem hallgatták ki az illetékes szervek, nem vezették őket elő, nem vették őrizetbe. Meg talán azért is, mert Rákosfaly Zoltán, aki, mint volt szerencsénk említeni, az ominózus szexvideón együtt lazított Borkai Zsolt volt győri polgármesterrel és a szolgálatukra szegődött lányokkal, véletlenül éppen abban a balatoni luxus apartmanházban vásárolt üdülőt, ahol az Áder János által újabb kilenc évre legfőbb ügyésznek javasolt Polt Péter és felesége.

Azt meg már szinte pitiánerség említeni, hogy Rákosfalvy Zoltán ugyanazon a balatoni telken építkezett, ahol Borkai barátai és üzletfelei, akik egyben a városi közbeszerzések és más bennfentes tranzakciók révén meggazdagodott vállalkozói körnek is tagjai.

Végül, de tényleg nem utolsósorban, a Borkai is által használt magángépet tulajdonló cég Rákosfalvy címére van bejegyezve. Talán ez is közrejátszott abban, hogy a Polt Péter vezette ügyészség a füle botját sem mozgatja, hogy Borkait, vagy Rákosfalvy nevű barátját előállítsák. Nyilván azért nem, mert szerintük nincs erre szükség, Polt Péter személyesen ismeri az urakat, és tűzbe tenné értük a kezét, mert tudja róluk, hogy tetőtől talpig becsületesek.

A történet tanulsága: ha csak egy menetre van pénzed, nem léphetsz kétszer ugyanarra a horvátországi luxusjachtra.