CÖF-CÖKA levél az USA új elnökéhez, Joe Bidenhez

Dr. Dávid Ferenc       2021. január 21. 18:08 2021. jan. 21. 18:08

Tisztelt Elnök Úr! Mindenek előtt engedje meg, hogy Magyarország meghatározó civil közösségeként, a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány nevében gratuláljunk kinevezéséhez az Egyesült Államok elnöki hivatalának élére. (CÖF-CÖKA)

Rögtön helyesbítek. A CÖF-CÖKA nem civil közösség, hanem a Fidesz szerencsére (még) fegyver nélküli hadserege, amely azonnal az utcára vonul, ha a Nemzet Főparancsnoka kivezényli. A memóriám ugyan már nem a régi, de emlékeim szerint 2020. novemberében elnökválasztás volt az USA-ban, majd 2021. január elején a Kongresszus két háza szentesítette a nép döntését, és ezt követően 2021. január 20-án az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke esküt tett. A CÖF-CÖKA „nagy tudású” vezetősége az új elnökhöz címzett levelében „kinevezést” említ (ahhoz gratulál), ezzel bizonyítva, hogy fogalmuk sincs a választás és a kinevezés közötti különbségről. Vélhetően azért, mert a CÖF-CÖKA háza táján minden előléptetésről, tisztségről és beosztásról egy valaki dönt, mégpedig az a személy, aki korlátlan pénzforrást biztosít a párt utcai talpasainak megmozdulásaihoz. (Jelszó: Békemenet télen-nyáron, Orbán elnök minden áron.)

(…) Az előjelek többnyire biztatóak, azonban vannak aggasztó jelek, amelyeket nem szabad elhallgatnunk. Ilyenek a magyar radikális baloldal részéről történő, a magyar-amerikai kapcsolatokat aláásni kívánó egyértelmű törekvések, továbbá meghatározó amerikai politikusok részéről szeretett hazánkat érdemtelenül bíráló, alaptalanul megbélyegző megnyilvánulások. Tisztelt Elnök Úr! Meg kell értenie, hogy sem a múltban, sem a jövőben nem tolerálhattuk, tolerálhatjuk az ehhez hasonló méltatlan támadásokat. Civil közösségünk kiállt és kiáll a jövőben is a népeink közötti szoros barátság fenntartása mellett, ugyanakkor a nemzeti szuverenitás, az alkotmányos önrendelkezés jegyében védelmezni fogja hazánk függetlenségét és szabadságát, ahogy az egyébként az amerikai emberek is elvárják a mindenkori kormányuktól és elnöküktől. (CÖF-CÖKA)

1.)   Ez már érdekesebb részlet. Megtudjuk, hogy az elmúlt időszakban a „magyar radikális baloldal” (van ilyen Thürmer úr Munkáspártján kívül?) folyamatosan rongálta a kiváló amerikai-magyar kapcsolatokat és, hogy meg nem nevezett amerikai politikusok bírálni merték a Fidesz-kormány gusztustalan elhajlásait. Ehhez azért pofa kell, CÖF-CÖKA! Bayer Zs., Bencsik A., Néző L., Fricz T., ifj. Lomniczi Z., Szijjártó P. és az éles eszéről messze földön híres Deutsch T. valamint a többi jól fizetett Fidesz-zsoldos egyfolytában az amerikai demokratákat és elnökjelöltjüket gyalázta, és Biden megválasztása után hetekig nem fogadták el, hogy Trump elvtársukat a nép elzavarta. Trump búcsúbeszédében egyébként hálátlan volt: sem Orbánnak, sem pedig a CÖF-CÖKA-nak nem köszönte meg a támogatást. Európából ugyanis csak a magyar kormány tagjai illetve kitartott szervezetei és személyei szurkoltak a bukott Donaldnak. Igazán megérdemeltek volna egy kis Trump-i méltatást.

2.)   A CÖF-CÖKA kiáll az amerikai és a magyar nép „örök és megbonthatatlan” barátsága mellett, de rögtön jelzi a demokrata elnöknek, hogy a CÖF-CÖKA hadtest a végsőkig ellenáll a harcban. Arról nem szólnak a levél szerzői, hogy kivel akarnak küzdeni, és ki a bánattól féltik nemzeti szuverenitásunkat?  Biden elnök úrtól, Kamala Harris alelnök asszonytól vagy a New York-i Szabadság-szobortól? Eddig úgy tudtam, hogy az EU –val csatázunk, most meg kiderül, hogy az amerikai demokraták az ellenfelek? Emlékeztetőül: 1941. decemberében Magyarország már üzent hadat az USA-nak, amely ugyan történelmi tényként kezelendő, de egyidejűleg a diplomáciai vicc-gyűjtemény egyik legértékesebb darabja, és amelyen a fél világ röhög.

Winston Churchill szavaival búcsúzva, kívánunk sok sikert és jó egészséget: „Az egyetlen útmutató az emberhez a lelkiismerete; az egyetlen pajzs tetteink becsületességének és őszinteségének emléke. Nagyon meggondolatlan dolog végigsétálni az életen e pajzs nélkül, mert reményeinket olyan gyakran gúnyolja ki a kudarc és borulnak fel terveink. De ezzel a pajzzsal, még ha játszik is velünk a sors, mindig becsületesen menetelhetünk." (CÖF-CÖKA)

Nagy önbizalomra vall, hogy a CÖF-CÖKA a XX. század egyik legkiemelkedőbb politikusának egy viszonylag hosszú mondásával mutatja a helyes irányt az új amerikai elnöknek.

Felbátorodtam, és a jobb érthetőség kedvéért, nem egy hosszú, hanem három rövid Churchill idézetet ajánlok a békemenetes brigád figyelmébe:

- Életem során gyakran kellett visszanyelnem a szavaimat, és be kell valljam, hogy mindig egészséges étrendnek találtam.

 - Amikor a sasok hallgatnak, a papagájok kezdenek fecsegni.

 - A jövő birodalmai az elme birodalmai lesznek.

Ajánlom, hogy a harmadikat olvassák el többször!