Deutsch, a kínai kereskedelmi ügynök

Dr. Dávid Ferenc       2021. január 17. 16:20 2021. jan. 17. 16:20

„1. Ne akarjanak a saját hatóságaikkal egy olyan vakcinát engedélyeztetni politikai utasítással, amelyet az EU nem hagyott jóvá! 2. Legyen választási szabadságuk az embereknek, dönthessenek ők, hogy melyik vakcinát akarják maguknak beadatni! A kormány mondja ki, hogy senkit nem fog arra kényszeríteni, hogy a kínai vakcinával oltassa be magát! (…) 3. A kormány fejezze be az oltási hajlandóságra rendkívül káros kínai vakcina-kampányt! A kutatások szerint a magyarok egy százaléka választaná a kínai vakcinát, minél többet beszél erről a kormány, annál kevesebben fogják beoltatni magukat még az engedélyezett vakcinákkal is!” (Arató Gergely – dkp.hu)

Szerintem világos beszéd: bevizsgált, hatékony és a polgárok által is megbízhatónak ítélt vakcinát biztosítson a lakosság részére a kormány, és hiteles kampánnyal segítse, hogy minél többen felvegyék az oltást. Mit válaszolt erre, a Fidesz jolly-jokere, a minden európai parlamenti tisztségétől megfosztott örök reménység, Deutsch Tamás, akit az utcák/terek/piacok népe csak Tompikaként emleget?

Gyurcsányék Kínában készült élelmiszereket majszolva, Kínában készült gyógyszereket fogyasztva ijesztgetik az embereket a Kínában készült vakcinával, a riogató bejegyzéseiket Kínában készült okos telefonon, tableten, számítógépen írják, Kínában készült ruhákba bújva, Kínában készült bútorokat használva, majd dolguk végeztével a Kínában készült televíziókészüléküket bámulják a Kínában készült takarójuk alatt összekucorodva, a Kínában készült párnára hajtva okos kis fejüket. Ennyi.” (Deutsch Tamás – Pesti Srácok)

Megmondom a frankót: nem készítettem leltárt a Gyurcsány család által használt eszközökről és az általuk fogyasztott élelmiszerekről. Nem volt erre lehetőségem, de nem is nagyon érdekel a família fogyóeszköz készlete. Sokkal egyszerűbb volt a saját használati tárgyaimat áttekinteni és találtam egy nyakmasszírozó masinát, amelyre rá volt írva, hogy „Made in China”. Deutsch Tamás gunyoros (és vádló) szavai miatt összeroppanva, azt is beismerem, hogy heti egyszer szoktam kínai kaját venni, mert olcsó és ízletes. Telefonom, számítógépem, televízióm, kerékpárom, autóm, hűtőgépem stb. mind-mind az Európai Unió valamelyik országából származik. Szégyellem, de így van: többségében az öreg kontinensen gyártott cuccokat részesítem előnyben. 

Az „örök és megbonthatatlan” kínai barátság alapköveit Tamás képviselő pártja helyezte el, és ők is  hirdették meg a „keleti nyitás” politikáját. Ez eddig rendben, de azért ne vegyék hülyére a magyart, és ne ajánlgassák neki az EU által nem bevizsgált kínai cuccot!  Vakcina-ügyben a Fidesz okos tojása most támadásba lendül és számon kér, illetve felszólít: ha mindenben megfelel neked/nektek a kínai cucc, akkor legyen jó a vakcinájuk is! Gyorsan tisztázzunk valamit Deutsch polgártárs! 1.) Nem gyalázom a kínai termékeket, de sokan vagyunk, akik jobban bízunk a kontinensen vagy az USA-ban előállított és szabadalmaztatott gyógyászati termékekben, mint a nem ismert kínaiban. 2.) Kétkedésem nem jelenti azt, hogy nem tisztelem Kína fantasztikus fejlődését, nem becsülöm az évezredes kínai orvoslás eredményeit. 3.) Vannak termékeik, amelyek olyan dömpingben jelentek meg az európai piacokon (is), hogy szinte kikerülhetetlenek. Csakhogy a törölköző és a vakcina nem egy kategóriába tartozik, ezt még egy EU-s képviselőnek is illene tudnia. Továbbmegyek: a 16 éve Brüsszelben lézengő Tompika nem az EU szabványos oltóanyagát propagálja, hanem az EU legnagyobb riválisának – ma még – nem hitelesített termékét. Tamás, kinek az embere vagy? Több helyről kapsz jutalékot?    

Azt nem tudom, hogy a Deutsch által említett kispárna hol készült, de egyet biztosan kijelenthetek. A következő tabletem talán lehet távol-keleti (most nem az), de, hogy a következő vakcinám és tablettám nem kínai lesz, az biztos! A kínai oltóanyag népszerűtlenségéért egyébként az ostoba kormányzati kommunikáció a felelős, amelyik ismét lenézte a népet, és azt hitte, hogy nekünk minden vásári vacakot el lehet adni. Nem, képviselő úr.

Befejezésül:  „a Sinopharm oltóanyaga december 30-án kapta meg a feltételes piaci engedélyt Kínában, amely alapján a 18 és 59 év közötti korcsoportba tartozók körében alkalmazzák az országban.” (MTI) Micsoda, még Kínában is csak feltételes az engedély? Nos, ezt a terméket akarják Deutsch-ék népszerűsíteni a 65 év feletti korosztály körében: hátha beadatják maguknak a vírustól rettegő időskorúak. Erre szoktam mondani: öreg vagyok, nem hülye!