Deutsch szerint Dobrev Klára áll a magyar kormány elleni büntetőakciók hátterében

HírKlikk 2021. június 12. 17:17 2021. jún. 12. 17:17

A fideszes EP-képviselő arról is beszélt, hogy Dobrev Klára EP-képviselőként Brüsszelben az európai baloldal magyar baloldalnak nyújtandó kampánysegítségét szervezi.

Az Európai Parlament baloldali többsége úgy gondolja, hogy nekik arra van joguk, hogy saját politikai véleményüket a büntetőjog eszközével akarják a riválisaikra, a velük egyet nem értőkre kényszeríteni – így reagált Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a HírTV Magyarország élőben című műsora adásában arra, hogy pert indít az Európai Parlament az Európai Bizottság ellen, amiért még mindig nem alkalmazza a jogállamisági mechanizmust.

Az Európai Parlament mindent akar – idézte Deutsch Tamás Varga Judit igazságügyi minisztert. Közlése szerint az EP egyszerre akar lenni bíró, ügyész, nyomozó hatóság, csak egyik funkció sem az, amit a jogszabályok megengednek egy parlamentnek.

Emlékeztetett, hogy az Európai Parlament arra is képes volt, hogy amikor 2020 nyarán az uniós állam- és kormányfők megállapodtak abban, hogy miként nézzen ki az EU hét éves keretköltségvetése és megállapodtak a 750 milliárd eurós helyreállítási alapról, akkor hosszú hónapokon keresztül lassították a költségvetés és a helyreállítási alap elfogadását. Deutsch szerint zsarolták az Európai Bizottságot és az Európai Tanácsot, mert ők ragaszkodtak ahhoz, hogy a jogállamisági jogszabály, ez a büntető eszköz el legyen fogadva és bele is kényszerítették ebbe a tanácsot. 

A Fidesz európai parlamenti képviselője képtelenségnek nevezte, hogy valakit büntessenek amiatt, mert eltér a véleménye a mainstream-től.

Az Európai Tanácsban döntés született arról, ha valaki az Európai Bírósághoz fordul, akkor ameddig a testület nem dönt, addig az Európai Bíróság nem fogja alkalmazni a jogszabályt. Deutsch Tamás hozzátette: a legostobább fenyegetőzéssel ezen akar változtatni az Európai Parlament.

A politikus megjegyezte, Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője azt a feladatot hajtja végre, hogy szervezze az EP baloldali többségének durva beavatkozását a magyar belpolitikába.

„Ez a nyílt, szemérmetlen kampánysegítség, beavatkozás a magyar választási kampányügyeibe (…), ami a magyar baloldal javára befolyásolhatja a magyar választások eredményét” – jelentette ki Deutsch Tamás.