Deutsch Tamás: A Fidesz újra teljes jogú tagja az Európai Néppártnak

HírKlikk 2019. június 5. 20:56 2019. jún. 5. 20:56

A Fidesz az Európai Néppárt teljes jogú tagja, ugyanis a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint akik az Európai Néppárt tagpártjaiként indulnak az EP-választáson és mandátumot szereznek, azok automatikusan annak tagjává válnak – jelentette ki Deutsch Tamás EP-képviselő a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

A politikus arra a kérdésre, hogy miért szavazták meg a fideszes néppárti politikusok is Manfred Webert frakcióvezetőnek, azzal válaszolt, hogy ezt a szokásjog diktálta, de a bajor politikust továbbra is alkalmatlannak tartják az Európai Bizottság elnöki posztjára.

Deutsch Tamás szerint az lenne az illendő, ha Weber végre válaszolna az ellene felmerülő vádakra, hiszen sokszor beszél az átláthatóságról az uniós források szabályszerű felhasználásról. Jó lenne, ha mindenki magán kezdené az átláthatóságot - tette hozzá a politikus. 

Az EP-képviselő beszélt arról is, hogy a május 26-ai választáson rekordgyőzelmet aratott a Fidesz-KDNP, mint mondta soha nem voltak még ilyen erősek és soha nem volt még ilyen nagy súlyúk az Európai Parlamentben, pont ezért vannak olyan kérdések, melyeket kompromiszum nélkül kell képviselnünk: ez a bevándorlás megállítása, a gyarapodó nemzetállamokra épülő Európai Unió illetve a zsidókeresztény kulturális hagyományokra épülő keresztény életformánknak a megvédése.

Forrás: Hírklikk