DK: Orbán Viktor ne „szájhősködjön”, hanem kérjen segítséget

HírKlikk 2021. március 23. 17:15 2021. márc. 23. 17:15

A Demokratikus Koalíció szerint azok az orvosok és ápolók hiányoznak most a kórházakból, akiket az Orbán-kormány elüldözött.

„A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy azonnal kérjen nemzetközi segítséget a koronavírusos betegek ellátásához” – jelentette be online sajtótájékoztatóján a DK és felhívták a figyelmet arra, hogy tegnap öt és fél percenként elhunyt egy magyar ember.

A párt felhívta a figyelmet arra, hogy „mára Magyarország lett a koronavírus által leginkább sújtott ország a világon” és „a múlt héten világelsők lettünk lakosságarányos halálozásban”.

„Orbán Viktor ne szájhősködjön, hogy majd még mi segítünk másoknak, mert jelen pillanatban egyetlen országnak sincs akkora szüksége a segítségre mint hazánknak” – fogalmazott a párt.

A DK szerint az elmúlt tíz év egészségügyet érő kormányzati megszorításai elüldözték a szakembereket és most ezeknek az ápolóknak és orvosoknak hiánya minden egyes nap életeket követel.

„Ez nem a melldöngetés és a hamis sikerpropaganda, hanem az életmentés ideje. Követeljük, hogy a kormány azonnal kérjen nemzetközi segítséget, különben még több magyar fog meghalni” – jelentette ki a párt.

Forrás: Facebook