DK-s volt az új szegedi Fidesz elnök

HírKlikk 2023. szeptember 19. 19:30 2023. szept. 19. 19:30

A múlt héten jelentette be a szegedi Fidesz, hogy Rádi Ferizt választotta meg az alapszervezet elnökének, a zavaros körülmények között lemondó, vagy leváltott Bartók Csaba helyére. Rádi neve egyáltalán nem ismert a szegedi közéletben, annyit lehet róla tudni, hogy az Alaptörvénnyel ellentétes tudományos nézeteket elfogadva - a génmódosított növények elfogadtatásért harciasan küzdő Dudits Dénesnek volt munkatársa – növénynemesítőként folytatja a szakmai munkáját.

A szeged.hu cikke szerint szakmai körökből jöttek az első meglepődött hangok, amik szerint a még mindig nagyon fiatalnak számító 31 éves Rádi Feriz, évekkel ezelőtt a szegedi Demokratikus Koalíció körül tevékenykedett. A lap közeli forrásaira hivatkozva azt írja, hogy nemcsak dolgozott a pártnak, de tagja is volt a DK-nak az újonnan megválasztott szegedi Fidesz-elnök.

Megkeresték Rádi Ferizt, hogy megtudják mettől meddig volt tag a DK-ban, vagy meddig dolgozott az ellenzéki párt agrárszakmai csoportjában, és mikor nyergelt át a Fideszhez. A génmódosítással kapcsolatos véleményére is kíváncsiak voltak, ugyanis tudományos tevékenységét tekintve kiderült, az Alaptörvénybe bevésett GMO-mentesség sem feltétlenül fekszik az egyébként növénynemesítő családi vállalkozást is vezető Rádinak. Választ eddig nem kapott a portál.

Fideszes körökben azt állítják, hogy nem volt ismert számukra, hogy ellenzéki politikai tevékenységhez csatlakozott korábban az új elnökük, aki legalább öt éve a Fidesznél aktivista, és keményen dolgozik. A helyi fideszesek ugyan meglepődve fogadták az új elnök DK-s tagságát firtató kérdésüket, de az ügy már a hétfői Egyetem TV vitaműsorában egy említés erejéig kibukott, itt hozta fel Binszki József, a DK megyei elnöke, hogy Rádi Feriz, tudomása szerint, néhány évvel ezelőtt az ellenzéki párt Agrárkabinetében tevékenykedett aktívan. Ez utóbbit egyébként a szeged.hu-nak megerősítette Nagy-Husszein Tibor, aki akkoriban a DK elnökségi tagja is volt, mellette ő vezette az Agrárkabinetet is.

A másik meglepetés az új elnökkel kapcsolatban az, hogy a fiatalember több családi cégben is tulajdonos, illetve ügyvezető, ezek főként növénynemesítéssel foglalkoznak, ahogy az egyébként a Fidesz új szegedi elnököt bemutató közleményében is szerepelt.

Azonban a fiatal szakember Dudits Dénessel dolgozott hosszú éveken át, akiről viszont közismert, hogy a GMO, azaz a génmódosított növények elfogadtatásért küzdött harciasan. Így kissé bizarr az is, hogy nemcsak, hogy egykori „gyurcsányista” aktivistát igazolt le a szegedi Fidesz, és választotta meg elnökének, hanem még az Alaptörvénnyel ellentétes tudományos nézeteket elfogadva folytatja a szakmai munkáját.

Forrás: szeged.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom