Egyelőre nem indul el az új otthonfelújítási program

HírKlikk 2024. május 29. 20:10 2024. máj. 29. 20:10

Június 3-án, jövő hétfőn indult volna el az új otthonfelújítási hitelprogram a kormány tervei szerint, a Portfolio értesülése alapján azonban nem készült el időben a kamatmentes hiteltermék, így aki a következő hetekben indítaná el az igénylést a bankfiókokban, az egyelőre nem fogja tudni ezt megtenni.

A Portfolio két, egymástól független piaci forrásból is úgy értesült, hogy a programot koordináló Magyar Fejlesztési Bank (MFB) nem készült el az új otthonfelújítási hitelprogram elindításához szükséges technikai részletekkel, így az induláshoz szükséges

  • nyomtatványok,
  • informatikai rendszerelemek,
  • részletesebb termékspecifikációk

sem állnak még rendelkezésre a programot koordináló MFB ügynökeként eljáró, az MFB Pontokat üzemeltető három banknál (OTP, MBH, Gránit). Úgy tudják, „nem pénzkérdés” áll a háttérben.

A Portfolio cikke szerint folyamatosak a szakmai konzultációk a program részleteiről a közvetítő bankokkal, és utóbbiak ugrásra készen állnak már az indulásra. Ugyanakkor a hiteltermék bizonyos feltételeit szabályozó nyilvános lakossági eljárási rend is hiányzik egyelőre. Várhatóan néhány hetes csúszásról van szó.

Később megerősítette a kormány, hogy csúszik az otthonfelújítási program. Elismerte a Nemzetgazdasági és az Energiaügyi Minisztérium, hogy később indul az új otthonfelújítási program az eredetileg tervezett június 3-ánál.

Még később az Energiaügyi Minisztérium (EM) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményben tudatta, hogy a felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti a kormány az otthonfelújítási program kiírását.

Forrás: Portfolio


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom