Egyelőre nem lesznek drágábbak a nagyvárosi albérletek

HírKlikk 2019. augusztus 23. 12:37 2019. aug. 23. 12:37

Budapesten és az egyetemvárosokban is elérhette az árak felső határát az albérletpiac, közölte az Ingatlan.com. A ponthatárok kihirdetése után nem emelkedtek az árak, és erre a továbbiakban sem lehet számítani.

Úgy tűnik, hogy a legélénkebb albérletpiaccal rendelkező nagyvárosokban tetőztek a bérleti díjak. Legalábbis erre utal, hogy az idei szezonban július vége és augusztus vége között nem volt áremelkedés Budapesten. Az egyetemvárosnak számító Debrecenben, Pécsen, Győrben és Miskolcon sem volt drágulás ugyanabban az időszakban - derül ki azenpenzem.hu cikkéből. 

Az ingatlan.com elemzése szerint Budapesten augusztus végén a kiadó lakások átlagos bérleti díja 160 ezer forint volt, annyi, mint a szezon elején, de ez éves szinten 6 százalékos emelkedést jelent. A panellakásokért augusztus végén 145 ezer forintot, téglaépítésű társaikért 165 ezer forintot kértek a tulajdonosok. 

Az egyetemvárosok közül Debrecenben augusztus végén az átlagár 100 ezer forint volt, ez is megegyezik a ponthatárok kihirdetésekor ismert szinttel, az egy évvel korábbit pedig 5 százalékkal múlja felül.

Szegeden az átlagos bérleti díj 100 ezer forintot tett ki augusztus végén, ami szintén azonos az szezon előtti összeggel, igaz éves szinten azért 11 százalékos emelkedésnek felel meg. A miskolci albérletpiac 80 ezer forintos átlaggal kezdte és fejezte be a szezont, ami éves szinten így is 14 százalékos többletet jelent. A pécsi 95 ezer forintos átlag viszont 4 százalékos csökkenésnek felel meg. 

Összességében az látszik, hogy most már éves szinten sincs komolyabb áremelkedés a budapesti albérletpiacon. Vidéken még lehet érezhetőbb drágulás, mivel ott az árak is alacsonyabb szintről indulnak, de a bérlők vásárlóereje a végét járja. 

Forrás: Hírklikk