„Egyenruhát” kell viselniük a kormányablak dolgozóinak

HírKlikk 2024. szeptember 14. 09:55 2024. szept. 14. 09:55

A közigazgatási és területfejlesztési miniszter egységes ruházat viselését rendelte el a kormányablakban dolgozók számára. Navaracsics Tibor ezzel saját rendeletét módosította, amit még közigazgatási és igazságügyi miniszterként adott ki a kormányablakok személyi és technikai feltételeiről.

E szerint a kormányablakban dolgozó kormánytisztviselőknek munkavégzésük idején fehér blúzt, illetve inget, valamint sötét szoknyát, illetve nadrágot kell viselniük. Ennek betartatásáról a  járási hivatal vezetője köteles gondoskodni, a dolgozóknak december elsejéig kell beszerezniük a megfelelő ruhát – írja a Magyar Közlönyre hivatkozva a Magyar Hang.

A közigazgatási tárca azt is közölte, hogy fejenként évi nettó 150 ezer forint ruhapénzt kapnak a kormányablakban dolgozók. Ezt az összeget már idén biztosítják az érintett mintegy 4400 ügyintézőnek, segítve az öltözködési szabályok betartását. Az intézkedésről július végén döntött a kormány. 

Forrás: Magyar Hang


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom