Egyre népszerűbbek ezek a fővárosi kerületek

HírKlikk 2024. október 8. 04:45 2024. okt. 8. 04:45

A fővárosi ingatlanpiacon fokozódik a vevői érdeklődés a budai oldalon Újbuda és a II. kerület iránt, a Duna House Barométer adatai alapján a vevők 19,1, illetve 17,3 százaléka választaná ezt a két kerületet otthonteremtésre – közölte a Duna House.

A közlemény idézte Benedikt Károlyt, a Duna House PR- és elemzési vezetőjét, aki elmondta: a budai kerületekben az otthonteremtésre fordított átlagos összeg a tavalyihoz képest az idén csaknem 10 millió forinttal nőtt, elérte a 87 millió forintot, ennek ellenére nőtt a vevői érdeklődés.

Hozzátette, hogy a budai oldalt választó vásárlóknak átlagosan 34 millió forinttal nagyobb kiadásra érdemes készülniük a pesti kerületek átlagos ingatlanértékénél (53 millió forint).

A Duna House közreműködésével, 2024. január-szeptember között zárult ingatlaneladások adatai alapján a fővárosban 914 ezer forint körül alakult az ingatlanok átlagos négyzetméterára, a budai kerületekben ez 1,15 millió forint. A pesti oldal 850 ezer forintos átlagánál Budán 35 százalékkal magasabbak az árak – ismertettélk.

Az új lakások átlagára a negyedévek átlagai alapján 2024-ben 1,1-2,7 millió forint a budai kerületekben.

Kiemelték, hogy a fővárosi használt ingatlankínálat 28 százaléka található a budai kerületekben, az újaknál 29 százalék ez az arány a Duna House adatbázisa alapján.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom