Eladó a Budapest Marriott, Orbán vejének cége érdeklődhet

HírKlikk 2024. augusztus 27. 12:30 2024. aug. 27. 12:30

Eladósorba került az emblematikus, a második világháború után elsőként megépült hazai luxusszálloda, a Budapest Marriott.

A jelenlegi tulajdonos a cseh CPI-csoport, a Telex értesülései szerint lehetséges vevőként pedig Tiborcz István cége, a BDPST Group merült fel. A lap mindkettejüknek kérdéseket küldött a témában, de előbbi egyelőre nem válaszolt, utóbbi pedig nem közölt érdemi információt.

A Telex értesülései szerint a vevőjelölteknek szeptemberben kell beadniuk az ajánlataikat. Mivel jelenleg nincs igazán jó ingatlanpiaci helyzet, nem biztos, hogy tolongás lesz az emblematikus szállodáért, a miniszterelnök vejének cége mindenesetre már felmerült lehetséges vevőként, ráadásul a BDPST Group korábban már egy másik ikonikus budapesti szállodát, a Gellért Szállót is megvette. A Marriott ingatlana pedig jól illeszkedhet a portfóliójába, a BDPST ugyanis a Marriott-hálózattal közösen a közelben működtet egy másik szállodát, a 216 szobás Dorotheát.

A Marriott Duna-parti elhelyezkedése is előnyös, a lap szerint hátránya viszont, hogy a 342 szobás, 22 lakosztályos épület ma már nem a csúcsminőséget képviseli. Ugyanakkor a Marriott Budapest esetleges felújítása és feljebb pozicionálása a teljes belvárosi hotelpiacon feltolhatja az árakat.

Tiborcz István cége nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy érdeklődik a hotel iránt.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom