Hiába a nagy bevétel, sok helyen nem kérnek a turistákból

HírKlikk 2024. szeptember 13. 17:00 2024. szept. 13. 17:00

A nyáron Spanyolország több, turisták által kedvelt régiójában is tüntetések voltak a túl nagyra nőtt idegenforgalom miatt, így Mallorcán, a Kanári-szigeteken, Barcelonában vagy Malagában. Barcelonában a tüntetők vízipisztolyokkal támadtak a kávéházak teraszain üldögélő külföldiekre.

Egy új felmérés szerint Spanyolországban minden harmadik lakos úgy gondolja, túl sok a turista a saját lakókörnyezetében – írja a The Guardian nyomán a Portfolio. A kutatást Spanyolország mellett Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Svédországban és Dániában végezte el a YouGov. Az élen Spanyolország végzett, ahol a lakosság 32 százaléka mondta azt, hogy saját lakóhelyén túl sok a turista.

Franciaországban a megkérdezettek 18 százaléka érzi úgy, hogy túl sok a turista a lakóhelyükön, Olaszországban 16, Németországban 13 százalékuk. A franciák 16 százaléka van rossz véleménnyel a turistákról, az olaszok 11, míg a németek 14 százaléka.

A Spanyolországba érkező turisták száma évről-évre rekordokat dönt, a turisták által elköltött összeg is egyre nő. Júliusban 10,9 millió turista látogatta meg Spanyolországot, ami 7,3 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A külföldi látogatók költései 18,6 százalékkal nőttek az év első hét hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest, ami nominális értelemben is jelentős emelkedést jelent.

Spanyolországban az idegenforgalmi szektor jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy Spanyolország kiemelkedő számokat produkál gazdasági növekedésben Európában. 

Forrás: Portfolio


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom