Az amerikai muszlimokat célzó hirdetésekkel támadják Kamala Harrist

HírKlikk 2024. szeptember 13. 18:50 2024. szept. 13. 18:50

Egy Kamala Harrist a férjén keresztül támadó politikai hirdetés terjed a YouTube-on. A hirdetést a Republikánus Párthoz köthető Future Coalition nevű szervezet finanszírozza. A reklámkampány célja az lehet, hogy ellenszenvet váltson ki a megcélzott régiókban élő muszlim lakosság körében, azzal, hogy a demokrata jelöltet erősen Izrael-barátnak festik le.

„Doug Emhoff lenne az első zsidó származású elnöki házastárs” – hangoztatja az online hirdetés Michigan államban. A reklámkampánnyal a muszlim választókat Kamala Harris férjének vallására és az elnökjelölt Izrael-pártiságára kívánják emlékeztetni.

A Future Coalition egy frissen alapított szervezet, egyelőre keveset lehet tudni róla, hivatalosan nincs köze a Republikánus Párthoz, írta a New York Times nyomán a Telex. A szervezetet Ray Zaborney alapította idén júliusban, ami azért érdekes, mert létezik egy republikánus politikai tanácsadó ugyanezzel a névvel. A New York Times megkérdezte a republikánus kampánycsapatot ezzel kapcsolatban, de nem reagáltak a megkeresésre. A lap viszont kiszúrta, hogy a Future Coalition honlapján belinkeltek egy olyan YouTube-csatornát, amely az egyértelműen republikánus kötődésű Protecting America Initiative nevű politikai szervezethez tartozik. (A New York Times cikkének megjelenése után a linket gyorsan ki is cserélték egy saját YouTube-csatornára vezető linkre.)

A Michigan államban terjedő hirdetések másik fő üzenete, hogy Kamala Harris kiáll Izrael és a zsidó emberek mellett. „Palesztina támogatói gyűlölik őt, bízhatunk benne hogy mindig Izraelt fogja támogatni” – szólnak a hirdetések, miközben palesztin-párti tüntetések felvételeit mutatják.

Mindez azonban csak részben fedi a valóságot. Míg Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt hangoztatta, hogy a háborút a Hamász teljes megsemmisüléséig kell folytatni, Joe Biden elnök és Kamala Harris alelnök tűzszüneti megállapodást szorgalmaznak. Biden arról is beszélt, hogy aggasztja a növekvő feszültség a közel-keleten.

A demokraták mindenesetre attól tartanak, hogy az itt élő muszlim közösségek miatt a közel-keleti konfliktus a republikánusok malmára hajthatja a vizet. Áprilisban, amikor még Biden volt a hivatalos jelölt, a New York Times forrásai  szerint azt tervezte Trump kampánycsapata, hogy külsős szervezetekkel fognak hirdetéseket futtatni a muszlimok által is lakott régiókban, amelyekkel megköszönik Bidennek az Izrael melletti kiállást. Ez hasonlóan provokatív hatást fejthetett volna ki a muszlim lakosság körében.

(A kiemelt képen Kamala Harris férje tart beszédet.)

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom