Varga Mihály: sikeres a pénzügyminiszterek budapesti tanácskozása

HírKlikk 2024. szeptember 13. 20:25 2024. szept. 13. 20:25

A pénzügyminiszterek budapesti találkozója minden szempontból sikeresnek tekinthető, mind a résztvevők körét, mind a megbeszéléseken elhangzottakat illetően – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Gazdasági és Pénzügyi Tanács (Ecofin) pénteki, budapesti tanácskozását követő sajtótájékoztatón.

Varga Mihály felidézte, hogy kreatív ötletek hangzottak el a magyar elnökség akadályozására, azonban ennek ellenére, minden tagállam, és szinte minden tagállam jegybankja magas szinten képviseltette magát. Itt voltak az IMF, az OECD, az EBRD, az EIB és más vezető pénzügyi szervezetek vezetői.

A találkozó informális volt, ami azt jelenti, hogy döntések ez alkalommal nem születnek – a résztvevők nagy száma viszont annál nagyobb sikernek tekinthető – mondta.

Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond (a kivetítőn látható) az EU gazdasági és pénzügyi minisztereinek, valamint bankelnökeinek informális találkozóján a budapesti Bálna rendezvényközpontban

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom