Ez a három ország volt a magyarok kedvence a nyár első két hónapjában

HírKlikk 2024. augusztus 24. 03:45 2024. aug. 24. 03:45

A turisztikai főszezon idei első két hónapjában 89 ezer utasbiztosítást kötöttek a külföldre induló magyarok, öt százalékkal többet, mint egy évvel korábban – közölte a Netrisk biztosítási alkusz saját adatai alapján.

Az utasbiztosítások átlagdíja négy százalékkal 13 ezer forint fölé nőtt. Ennyiért a biztosítók átlagosan 2,5 utas több mint hét napos nyaralására nyújtottak biztosítást. A magyar turisták 53 százaléka autóval ment nyaralni, az autók átlagéletkora 14-15 év volt – írták.

A Netrisk összeállítása szerint a nyár első két hónapjában utasbiztosítást kötők 55 százaléka tengerparti célpontot választott, 20 százalék pedig városlátogatásra utazott külföldre. Az utasbiztosítások 29 százaléka horvátországi, 23 százaléka pedig olaszországi célpontokra szólt, Görögország a harmadik, 11 százalékos aránnyal. Az utasbiztosítások átlagdíja a Görögországba indulóké a legmagasabb, átlagosan 15 200 forint, de ide hosszabb időre, átlagosan majdnem kilenc napra utaztak a turisták – írta a Netrisk.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom