Trump nagyon berágott Taylor Swiftre

HírKlikk 2024. szeptember 12. 17:25 2024. szept. 12. 17:25

„Sosem voltam egy Taylor Swift-rajongó” – így reagált Donald Trump republikánus elnökjelölt a vita másnapján, szerda reggel a Fox News & Friends című műsorban arra, hogy az énekesnő bejelentette: Kamala Harrist fogja támogatni. „Ezért valószínűleg fizetni fog majd a piacon” – fenyegette meg Trump a Grammy -díjas előadót.

Trump szerint Swift mindig is egy nagyon liberális személy volt, aki mindig csak demokratákat támogat – idézte az Index a volt amerikai elnököt. „Ezért valószínűleg fizetni fog majd a piacon” – tette hozzá Trump, aki még egyszer aláhúzta, Swift helyett jobban szereti az énekesnő barátnőjét, Brittany Mahomest, aki a Kansas City Chiefs sztárirányítójának, Patrick Mahomesnak a felesége.

Taylor Swift már 2020-ban is a demokrata elnökjelöltet, a későbbi győztes Joe Bident támogatta, azonban ez a népszerűségén nem változtatott, sőt, azóta ért fel karrierje jelenlegi csúcsára. Nem véletlenül: egy 2023-as kutatás szerint egyébként a Swiftie-knek nevezett Taylor Swift-rajongók többsége eleve vagy demokrata, vagy a demokratákhoz húzó független. Ráadásul rajongóinak egy csoportja már így is szervezett egy Kamala Harrist támogató Swifties for Kamala csoportot, amely Harris mellett más progresszív jelöltek kampányát szeretné segíteni önkéntesekkel, valamint adományokkal. Sajtóhírek szerint az énekesnő bejelentése után megnőtt az érdeklődés termékeik iránt, ahol Taylor Swift-dalszövegeket ültetnek át politikai üzenetté pólókon, sapkákon át egészen táblákig vagy barátságkarkötőkig.

A történet előzménye, hogy Donald Trump a nyáron olyan mesterséges intelligenciával (MI) generált képeket osztott meg közösségi oldalán, ahol Taylor Swift-rajongók biztatnak Trumpra szavazással Swifties for Trump pólókkal és transzparensekkel.

(MInt arról mi is beszámoltunk, Taylor Swift az elnökjelöltek vitája után a közösségi oldalán bejelentette, hogy Kamala Harrisra fog szavazni.)

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom