„Ez már tényleg beteg: a felcsúti kisvasút megállója mellé másfél milliárdért építenek hidat”

HírKlikk 2021. október 24. 14:40 2021. okt. 24. 14:40

Hadházy Ákos számolt be közösségi oldalán a hatalmas beruházásról, amelyet Mészáros gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt végez.

„Ez már tényleg beteg: a felcsúti kisvasút megállója mellé másfél milliárdért építenek egy óriási vasbeton hidat, hatalmas éttermet és kilátó teraszt” – kezdte Facebook-bejegyzését a független parlamenti képviselő.

Hadházy emlékeztet, hogy egy pár éve még csak egy kis patak folyt a területen, amelyből „230 millió EU-pénzből csináltak egy kis mesterséges tavacskát, a szélén egy pár négyzetméteres szigetecskével”.

„Ez az a hatalmas látványosság, amire alapozva, Felcsút 1.5 milliárdot kapott a falu turizmusának fellendítése végett” – tette hozzá a képviselő.

Hadházy arra is felhívja a figyelmet, hogy egyetlen ajánlattevő volt Mészáros gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt., amely magát az építkezést 1 milliárd forintból bonyolítja le.

„Lehetne még sorolni a szürreális részleteket (pl az EU pénzt amúgy környezetvédelemre adták) , de ez a dolog tényleg annyira beteges abszurd, hogy nehéz szavakba önteni és a képek is csak részben adják vissza az élményt. Nem is tudom, a sok kivezényelt turistabusz miért nem került oda is. Többet megtudtak volna a rendszerről, meg hogy mit védenek meg éppen, mint Orbán uszító beszédéből. És legalább az életben egyszer lett volna utas a kisvonaton” – zárja sorait Hadházy.

Forrás: Facebook