Ez tényleg a nép elárulása

Vásárhelyi Mária 2019. november 26. 18:38 2019. nov. 26. 18:38

2017. február 16-án a Momentum Mozgalom aktivistái 266.151 szavazatot adtak le a Nemzeti Választási Irodában. Több, mint negyedmillió budapesti állampolgár aláírásával azt követelte, hogy rendezzenek népszavazást arról, hogy szeretnék-e Budapest lakosai, hogy a fővárosban olimpiát rendezzenek. A kormány, amely saját előzetes felméréseiből nyilvánvalóan tudta, hogy egy ilyen népszavazáson elbukna a budapesti olimpia ügye, gyáva módon megfutamodott attól, hogy a magyar emberek dönthessenek erről a kérdésről. Így azután - a biztos kudarc tudatában - úgy döntöttek, hogy Budapest nem pályázik az olimpia megrendezésére.

"A Momentum Mozgalom és az ellenzék Los Angeles és Párizs ügynökeként árulta el a budapestieket" - fejtette ki Orbán Viktor szembesülve a többség akaratával.

Mindeközben azonban, a kinyilvánított népakarat ellenére, a kormány "titokban" azóta is folyamatosan készül az olimpiára, egymás után épülnek fel országszerte a stadionok, versenypályák, idegenforgalmi és egészségügyi beruházások, amelyek mind azt a célt szolgálják, hogy az ország felkészüljön a hatalmas rendezvényre.

Azért nem építettek a most átadott Puskás Arénában atlétikai versenyek megrendezésére is alkalmas pályákat, hogy megépülhessen az olimpiai atlétikai versenyeknek helyet adó újabb aréna.

És azért akarják felépíteni a szuperkórházat is, hogy legyen olyan egészségügyi intézmény Budapesten, amely megfelel a NOB által előírt követelményeknek. Ezért építenek Révfülöpön vitorláskikötőt stb. S ha valaki kételkedne mindebben, akkor nézze át Magyar Közlöny 2019. augusztus 23. számból ide másolt kormány rendeletet.

A kinyilvánított népakarattal szembemenve, titokban felépíteni egy országban egy sok ezermilliárdos olimpiai rendezvény komplexumot, miközben mindenki tudja, hogy az olimpia a felesleges pénzkidobás és a korrupció melegágya, amely nemcsak hatalmas összegeket emészt fel, hanem utóbb a létesítmények kihasználatlanul rothadnak csaknem mindenhol (Athénban éppen most bontják az egyik legnagyobb stadiont) - na ez tényleg a nép elárulása.