Ez történik, amikor az oltásellenesek összefognak a maszkellenesekkel

HírKlikk 2021. május 16. 10:50 2021. máj. 16. 10:50

A maszkellenesek mégiscsak készek felvenni és hordani a maszkokat és távolságot tartani – azt azonban soha nem fogják kitalálni, hogy miért! Hát azért, hogy védjék magukat azoktól, akik már beoltatták magukat a koronavírus ellen. Az amerikai-kanadai médiacsoport, a Vice portálján olvasható írás arról számol be, hogy egyre terjed az oltástagadók körében egy, pontosabban, nem is egy, hanem több konspirációs elmélet, s ezek váltották ki a fenti furcsa reakciókat.

A különféle formákban és tartalommal terjedő konspirációs elméletekben az a közös, hogy a beoltott emberek bizonyos fehérjéket szórnak a be nem oltottakra, akik ettől megbetegednek. A fő aggodalmuk, hogy ezzel – a többi között – irreguláris menstruációt, terméketlenséget, vetélést okoznak – olvasható a minap megjelent cikkben, amely azonban határozottan aláhúzza: a minden alapot nélkülöző elképzelés egy nagyobb összeesküvés-elmélet része. Az abban hívők azt terjesztik, hogy a Covid19 valójában egy mesterterv, amelynek célja a föld elnéptelenítése, a vakcina pedig azt a célt szolgálja, hogy kiselejtezze a „férgeseket”. Szakértők szerint egyébként a konspirációs elmélet az oltásmechanizmus teljes félreértéséből születhetett meg. 

A konspirációs elmélet mindenesetre egy platformra terelte az oltáselleneseket és azokat, akik megtagadják a maszk viselését és a távolságtartást. Az eredmény pedig, hogy többen kezdenek el maszkot hordani és tartani a távolságot, mivel azt vallják, hogy ez a legjobb védekezés ezen „fehérjék” ellen. 

Hofi szavait  – „Látja? Nem látja? Na, látja!” – némileg átértelmezve: „Érti? Nem érti? Na, látja!”.