Ferenc pápa: ha ma élne Szent Pál, akkor ő is twitterezne

HírKlikk 2021. január 24. 06:00 2021. jan. 24. 06:00

Az egyházfő azért írt üzenetet, mert a római katolikus egyház vasárnap tartja a kommunikáció világnapját.

Ha ma élne, akkor Szent Pál is e-mailben írná meg leveleit, és a Twittert sem vetné meg – írta Ferenc pápa szombati üzenetében, amelyről az Index számol be.

„Minden eszköznek megvan a maga értéke, és a nagy kommunikátor, Tarzoszi Pál biztosan élt volna az e-mail és a közösségi üzenetküldés eszközeivel” – vélekedett Ferenc pápa, hozzátéve, hogy ennek ellenére, Szent Pál is személyesen tudott a legjobban prédikálni, és ehhez hasonlóan azt tanácsolta napjaink újságíróinak és kommunikátorainak, hogy gyakrabban menjenek ki az utcára az emberek közé, találkozzanak személyesen is emberekkel, és győződjenek meg saját kézből a tényekről.

Az egyházfő ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a napjaink oknyomozó és tényfeltáró munkáit, gyakran felváltják az előítéleteken és részrehajló narratívákon alapuló írások, amelyek nem képesek a problémák és törekvések gyökeréig hatolni.

A pápa kiemelte, hogy ugyanakkor a világ hálával tartozik azoknak az újságíróknak, operatőröknek, fotósoknak és másoknak, akik akár életük kockáztatásával is azon vannak, hogy bemutassák az igazságot.

„Az ő erőfeszítéseiknek köszönhetően értesülünk világszerte az üldözött kisebbségek szenvedéseiről, a szegények és a természet elleni elnyomásról és igazságtalanságról és sok háborúról, amelyről másképp nem tudnánk” – fogalmazott Ferenc pápa.

„Nagy veszteség lenne nemcsak az újságírásnak, hanem a közösségeknek és a demokráciáknak is, ha ezek a hangok elhalnának” – hangsúlyozta.

Forrás: Index