Gémesi visszaszólt Orbánnak

Kardos Ernő 2019. október 10. 08:53 2019. okt. 10. 08:53

A kampányba beszálló miniszterelnök lényegében megzsarolta Gödöllő polgárait azzal, hogy ha nem az általa preferált, lényegében ismeretlen fideszes jelöltre szavaznak, akkor nem kapnak pénzt a kormánytól. Nehéz másként értékelni Orbán Viktornak azt a szövegét, hogy „Jó lenne nagyon nyerni, végre csinálnánk valamit ebből a városból, mert itt van a hóna alatt a fővárosnak és szerencsétlenkedünk vele.” Orbán Viktor – mint egy feudális uralkodó – arról is beszélt, hogy ha a város vezetése megegyezik a kormánnyal, akkor „tudok pénzt, fejlesztést adni”.

„Saját kategóriájában Gödöllő a legfejlettebb város Magyarországon” – szólt vissza a Pest megyei települést immár 29 éve vezető Gémesi György a miniszterelnöknek. Gémesi a Facebookon felhívja Orbán Viktor figyelmét, hogy a 20-50 ezres lakosú városok között – 15 fejlettségi mutató alapján – Gödöllő a legjobb, megelőzve Szentendrét, vagy Budaörsöt is.

Ez az én közel harminc éves „szerencsétlenkedésem” eredménye – dobta vissza Gémesi György a labdát Orbánnak, aki kormányfőként beszállt a kampányba, s vadászterületként tekint a városra, megzsarolva annak polgárait.

A polgármesteri székért újra elinduló Gémesi ezen kívül felhívja Orbán figyelmét arra is, hogy ez a város nem csatatér, hanem a polgármester, és vele együtt a városlakók otthona is. Amire Gémesi nagyon büszke.

Az egykori MDF-es, tehát a rendszerváltás óta jobboldali értékeket valló Gémesi György Facebook bejegyzésében végül udvariasan meghívja Orbánt egy kávéra, hogy három évtizedes munkájának részleteiről beszámolhasson.

A Hírklikk már tegnap szeretett volna interjút készíteni Gémesivel, aki azért utasította vissza a lehetőséget, mert a városában egy tűzesetnél segédkezett, amit még a választási kampánynál is fontosabbnak tartott. A Facebook bejegyzést Gémesi valamikor éjfél-körül fogalmazta, és ma reggelre már több százan támogatták az Orbánnak visszaszóló szöveget. A polgármester közel harminc éves szerencsétlenkedés eredményének tekintheti azt is, hogy az közelmúltban kénytelen volt egy új Facebook oldalt nyitni, mert a korábbi már jó ideje megtelt.