Gulyás Gergely ma 11-kor jelenti be a járvány miatti változásokat

HírKlikk 2020. július 12. 07:56 2020. júl. 12. 07:56

Vasárnap délelőtt 11-kor jelenti be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a járvány terjedésének megelőzése érdekében hozott kormányzati döntéseket.

Csütörtökön tárgyalt az operatív törzs a szomszédos országokban kialakult járványhelyzetről. Pénteken a közmédiának nyilatkozva, Lakatos Tibor rendőrtiszt, a törzs vezetője elmondta: az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Belügyminisztérium és a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) azt a feladatot kapta, állítson össze egy javaslatcsomagot, hogy milyen intézkedésekkel tudja megakadályozni a vírus terjedésének újabb felfutását. Lakatos akkor azt is közölte: úgy tudja, ezt a javaslatcsomagot Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégén áttanulmányozza, és a jövő héten várhatóak különböző intézkedések.

Ugyancsak pénteken Orbán a Kossuth Rádiónak adott, szokásos reggeli interjújában beszélt arról: Magyarország ugyan letörte a járvány első hullámát, és most már a gazdaság élénkítésével, a munkahelyteremtéssel foglalkozhatunk, de a környező országokban az elmúlt hetekben ismét megsokszorozódott – Horvátországban például a tízszeresére nőtt – a fertőzöttek száma. Az ügyben pénteken vagy szombaton döntenek.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóinterjúban arról beszélt, a második hullám határán vagyunk, olyan a helyzet, mint márciusban.