Gyorsplakát

FSP 2020. március 28. 11:40 2020. márc. 28. 11:40

Ezt az óriásplakátot pénteken koradélután fotózták Budapesten. Aznap reggel jelentette be Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, hogy szombat reggeltől kijárási korlátozásokat vezetnek be. Gyorsan léptek az illetékesek, különös tekintettel arra, hogy előző nap még azt mondták, egyelőre nem látják szükségesnek a kijárás korlátozásának bevezetését.

De aztán a miniszterelnök bejelentette a korlátozást, és hirtelen mindenki gyorsan lépett. Olyan gyorsan, hogy ez feltehetőleg világrekord. Gondoljuk végig: reggel 8 óra körül elhangzott a miniszterelnöki bejelentés, ezt követően megtervezték a plakát szövegét, kerestek kivitelezőt, kinyomtatták, kiszállították nyilván több száz helyre és kiragasztották.

Példás ez a gyorsaság, sőt, mondhatni irigylésre méltó. Lehet, hogy ebben is Népünk Nagy Barátja, a Türk Tanács segített?

De azért tegye fel a kezét, aki nem arra gyanakszik, hogy az illetékesek már akkor tudtak a szombat reggeltől érvényes korlátozásokról, amikor még azt mondták, hogy ilyenekre egyelőre nincs szükség.