Gyurcsány szerint rendben van, hogy a saját fiából csinált bizottsági tagot havi 200 ezerért a DK-s polgármester

HírKlikk 2019. november 15. 07:47 2019. nov. 15. 07:47

Facebook-posztban reagált Gyurcsány Ferenc arra, hogy Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával szerződött a DK-s polgármester vezette erzsébetvárosi és az újbudai önkormányzat, illetve hogy a XV. kerületben a DK-s polgármester Németh Angéla egyetemista fia a kerületi népjóléti bizottság külsős tagja lett.

Gyurcsány azt írta, hallja és figyeli a kritikákat, és érti is a felhorgadást, mert senki nem akarja vissza "a Fidesz urambátyám világát, a vejek, rokonok szárnyalását, a korrupciót", ami helyesnek is tart. Azonban szerinte itt nem erről van szó, mert mind Czeglédy, mind a polgármester fia valójában alkalmas ember a feladatra.

"A kritikusok elismerik, hogy Czeglédy jó ügyvéd, és azt is, hogy a polgármester asszony fia kitűnő és alkalmas ember" - írja Gyurcsány, aki szerint ennek ellenére sokan azt gondolják, hogy a látszattal van a baj, de "tönkretesz bennünket, ha hamis látszat alapján ítél az okos demokratikus sokaság".

A DK elnöke szerint "ha senkit nem tudunk, nem merünk önmaga alapján megítélni, ha felülünk a Fidesz valóságértelmezésének, ha bárkit apja és anyja után ítélünk meg, ha nem merünk kiállni önmagunkért, sajátjainkért, igazunkért, akkor még azelőtt elveszünk, hogy megküzdöttünk volna".

"Az a legnagyobb bátorság, ha mersz szembemenni az akár sokak által is elhitt hamis látszatokkal, értelmezéssel. Merjetek!"

Forrás: Hírklikk