Ha nem lehet Mandela, akkor legyen Horthy!

Bánó András 2020. július 25. 19:09 2020. júl. 25. 19:09

Rendkívüli testületi ülést tartanak hétfőn Újbudán. Noha a napirenden mindössze egy javaslat szerepel, Novák Előd a Mi Hazánk önkormányzati képviselője azzal próbálkozik, hogy ezen kívül egy általa kompromisszumosnak tartott indítványt is megpróbáljon megszavaztatni.

A javaslat lényege: ha már a múltkori ülésen a képviselők elhalasztották, hogy a Hadak útja és a Tétényi út közötti névtelen közterületet a Nobel-békedíjas Nelson Mandeláról nevezzék el, és Novák Elődnek az Etele park elnevezését sem támogatták, akkor a testület most támogasson egy új „kompromisszumos” (???) javaslatot. Nevezetesen, hogy se Mandeláról, se Eteléről, hanem helyettük Horthy Miklósról nevezzék el a parkot.  

Novák Előd persze maga is tudja, hogy a 25 tagú képviselő testületben semmit nem ér saját egyetlen szavazata, se az a plusz hét voks, amit esetleg a Fidesz-KDNP képviselőitől kaphat, így nyolcan nem lennének többen egyharmadnál. Sőt, még az sem biztos, hogy a Fidesz-KDNP képviselői is a Horthy parkra szavaznának, hiába beszélt vitéz nagybányairól három évvel ezelőtt nem kis vihart kavarva Orbán Viktor, mint kivételes államférfiról.

Miről van tehát szó? Arról, hogy a nyári uborkaszezonban kerüljön be a nyilvánosságba a Mi Hazánk, akár egy elképesztő javaslat révén is. Novák Előd jól számított: szinte valamennyi magára adó hírportál lehozta a hírt, bár volt olyan (444.hu), amely nem tudta, hogy komolyan vegye, vagy viccnek tartsa az egészet.

Javaslatom: vegyük komolyan a dolgot, és mutassuk meg a Mi Hazánknak, hogy ebben az országban soha nem engedjük meg, hogy a magyar vidéki zsidóság halálba küldéséért, és a II. magyar hadsereg keleti frontra vezényléséért, és az ott bekövetkezett tragédiáért felelős kormányzónak köztéri szobra legyen, vagy  közterületet nevezzenek el róla!