Hadházy: Magyarországon még a börtönök is lopnak

HírKlikk 2020. július 31. 14:07 2020. júl. 31. 14:07

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szerint, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának néhány szerződéséből az derült ki, hogy Magyarországon még a börtönök is lopnak.

Hadházy Ákos 2016-ban indított a kormányinfóhoz hasonló tájékoztató műsort a kormány korrupciógyanús ügyeiről, találóan Korrupcióinfó néven – írja a Mérce.

A független parlamenti képviselő most a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának néhány szerződéséről beszélt, ugyanis az intézmény nemrég tette elérhetővé az 5 milliónál nagyobb beszerzésekről szóló iratait.

Az egyik szerződés szerint, a BVOP évi 50 millió forintot fizet a New Land Media Kft.-nek médiaügynökségi feladatok ellátására, ami nem mellesleg ugyanaz a NER-közeli cég, amit pár éve Rogán Antal kabinetje 11,8 milliárdért bízott meg kormánykommunikációval. A képviselő a videóban elmondta, hirdetésekkel kapcsolatos szolgáltatásokat rendeltek a New Landtől, de kérdés, hogy egy börtön mit akar hirdetni?

Hadházy hozzátette, azért is aktuális az ügy, mert ez is megmutatja, hogy abban a hónapban, amikor az Indexet bedarálják, a másik oldalon a kormány a propagandamédiáját állami pénzből ilyen hirdetésekkel tömi ki.

A második megvizsgált szerződés azt mutatja, hogy a BVOP a Microsofttól minden évben 50 ezres órabérért rendel meg tanácsadást és terméktámogatást, ami elvileg azért van, hogy a techcég betanítson embereket, illetve ha probléma van a szoftverekkel, azt elhárítsa. A képviselő emlékeztetett: pár éve már volt egy komoly Microsoft-botrány, amikor egy sor magyar állami szervezet – többek közt az ORFK és a NAV – vásárolt hasonló szolgáltatást, majd az FBI és a Microsoft anyavállalatának vallomása alapján, korrupciós ügyletek derültek ki

Hadházy ezen kívül, talált egy olyan szerződést is, amely szerint 3000 új határőr ruháját egy olyan börtön kft-től rendelték meg, ahol rabok dolgoznak. De amint az kiderült, nagyjából 900 milliót költöttek ezekre a termékekre, ami azt jelenti, hogy az őröknek fejenként 300 ezer forintért készült egyenruha.

A BVOP szerint minden rendben van, visszautasítják vádakat és elvárják, hogy Hadházy bocsánatot kérjen kijelentéseiért..

Forrás: Mérce