Hadházy szerint Boldog Istvánnak is előzetesben lenne a helye

HírKlikk 2019. december 6. 09:10 2019. dec. 6. 09:10

Hadházy Ákos több hónappal ezelőtt írt már arról, hogy Boldog István fideszes országgyűlési képviselő Jász-Nagykun-Szolnok megyei körzetében komoly korrupciógyanús esetek voltak. A Klubrádiónak nyilatkozva, úgy fogalmazott: az a hölgy, akit most lefogtak, Boldog István asszisztense és kampányfőnöke volt. Azt az információt is ő kapta, hogy Boldog István „táskás embere” volt F. Petra.

Hadházy Ákos a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta: olyan módon manipulálták a közbeszerzéseket, hogy szó szerint 200 kilométerről, számítógép előtt ülve is is meg lehet állapítani, mi volt a módszer. Bizonyos falvakba ugyanazt a két céget hívták meg európai uniós pályázatos építkezésekre, amelyek ezelőtt két évvel még alig léteztek. Néhány milliós bevételük volt, és az egyik faluban az egyik nyert, a másikban a másik. Ez „nagyon primitív módszer”, 2013-14 után a fideszesek már nem így intézik az ügyeket, mert a közbeszerzési értesítőből gyorsan kibukik.

A független képviselő nagyon sok olyan jelzést kapott, hogy Boldog István, a melegkólás képviselő megkereste és „megzsarolta” a polgármestereket, hogy akkor kapnak uniós pénzt, ha az általa választott cégekkel szerződnek. Jelzésértékűnek nevezte, hogy bár korábban az általa lebuktatott fideszesek legalább kommunikációs panelként perrel fenyegetőztek (aztán ezt általában nem váltották be), Boldog még annyit se mondott neki, hogy bepereli.

Szerinte Boldognak szintén előzetesben lenne a helye, mert akárcsak Simonka György, megpróbálhat nyomokat eltüntetni. Viszont a jövő héten nagyon durva és „szemét” törvényeket fogadhat el az Országgyűlés, ezért – ahogy Hadházy mondta – a kétharmad miatt is szüksége van a kormánypártnak Boldogra és Simonkára.

Miért pont ez az ügy jutott el eddig? Jó néhány polgármester fellázadt, így sok tanúvallomás szólhat Boldogék ellen. A múlt héten rengetegszer volt szó arról, hogy az EU 6-700 milliárd forintot elvon Magyarországtól, és ennek jelentős részét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) tapasztalt szabálytalanságok miatt. Ráadásul a kormány felmutathat egy ilyen nyomozást, hogy lám, ők is szembenéznek a problémával, nem kell ide EU-s ügyészség – szemben a 680 ezer magyar aláíró akaratával, akik szerint csatlakozni kellene a szervezethez.

Forrás: Klubrádió