Hadházynak ki kell fizetnie az egymilliós bírságot – gyűjtést indított

NVZS 2020. szeptember 23. 10:19 2020. szept. 23. 10:19

Gyűjtést indított Hadházy Ákos független képviselő, hogy ki tudja fizetni azt az egymillió forintos bírságot, amit Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szabott ki rá egy mondvacsinált ürüggyel: amiért az emberek által a képviselőnek megadott e-mail címükre leveleket küldött. A döntést Hadházyék a bíróságon megtámadták, de – mint írja – a büntetés befizetését nem lehet tovább húzni. Nem először fogott ilyen akcióba Hadházy, akit előszeretettel bírságol a hatalom, elsősorban egyébként Kövér László.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság vezetője, Péterfalvi Attila azzal magyarázza a súlyos adatvédelmi bírságot, hogy tavaly nyáron az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében szervezett aláírásgyűjtés idején, az egyébként önként leadott e-mail címeket, telefonszámokat Hadházy állítólag nem semmisítette meg.

„Péterfalvi Attila megdolgozik a szolgálati BMW-ért és a magas elnöki fizetésért” – kommentálta akkor a büntetését Hadházy, aki szerint az indokoló határozat nevetséges, elsősorban propaganda-célokat szolgál. Hadházy biztos az igazában, hiszen az Európai Ügyészséghez csatlakozni akarók a kérdőívekre saját kezükkel írták fel az elérhetőségeiket, tehát az e-mail címeket és a telefonszámokat.

„A hatalom nem tett le arról, hogy brutális büntetésekkel állítson be a sorba” – kommentálta az ügyet Hadházy a Facebookra most feltett felhívásában. Mint emlékeztet rá, a Péterfalvi által kiszabott egymillió forintos büntetést megtámadta a bíróságon, de annak befizetését nem lehet tovább húzni. Ezért kéri (a számlaszámot és paypal-elérhetőséget megadva), hogy aki tud, segítsen.

És a Kubatov-lista?

A posztban egyébként leszögezi, hogy ha a szükségesnél nagyobb összeg gyűlne össze, illetve – mint azt remélik – a bíróságon végül győznek és visszakapják a pénzt, akkor azt az általa létrehozott alapítvány kapja, s arra fordítják, hogy minél szélesebb körben és minél feltűnőbben, akár külföldön is bemutassák a Kubatov-listát. Azt a listát, „amelyben nyilvántartják nemcsak a Fidesszel szimpatizálókat, de a semleges vagy elutasító polgárokat is. A Péterfalvi vezette „adatvédelmi hatóság” 2012 óta eltűri ezt, közben viszont azonnal lecsap, ha egy ellenzéki képviselő összegyűjt néhány e-mail címet...” – mutat rá a Facebook poszt.

Hadházy már korábban és számos fórumon kifogásolta, hogy Péterfalvit nem zavarja a Kubatov-lista, és az sem, hogy a járvány idején, a fideszes politikusok telefonon hívogatják az időseket. De az Adatvédelmi Hatóság elnöke eltűri azt is, hogy az Államkincstár propaganda-anyagot küldözget a nyugdíjasoknak. Továbbá „nemzeti konzultáció leple” alatt, a kormány épp a lakcímnyilvántartásból készít magának e-mail-es kapcsolati adatbázist. Péterfalvi szemét csak az lista zavarja, amelynek építésével Hadházy Ákost gyanúsítja.

Többször összejött a kért többszöröse

Hadházy egyébként többször is kérte az embereket, hogy segítsenek neki kifizetni a politikai tevékenysége miatt rá kiszabott bírságot. Nagy figyelmet kiváltó esete volt például a híres-neves molinós eset, amiért Kövér László házelnök által rá kiszabott büntetésének ügye. Mint mi is megírtuk, nem egészen egy nap alatt összejött a 2 millió forintos bírság összege. Hadházy bűne Kövér László szerint, hogy egy molinó feliratával arra kérte a kormánypárti kétharmadot, hogy legalább a törvényhozásban álljon le a fideszes propagandával. Miután ez megtörtént, a jelek szerint pszichés gondokkal küzdő Kövér rövid időre kitiltotta a független politikust a képviselőházból – amire a rendszerváltás óta egyetlen házelnök sem ragadtatta magát – és büntetésből közel két millió forintot le akart tiltatni a négygyermekes Hadházy fizetéséből.

Korábban, tavaly, még nagyobb balhét váltott ki Hadházy, amikor „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott” feliratú táblát tartott Orbán Viktor pulpitusa alá az Országgyűlés ülésnapján, amit a kormányfő el akart venni tőle. A kabaréba is illő jelenetben Orbán Viktor beszéde közben a pulpitusról előrehajolva egy kézzel megragadta a Hadházy által feltartott táblát, és megpróbálta elvenni tőle, de nem sikerült. Ezt követően, kormánypárti képviselők léptek akcióba, és némi dulakodás után, elvették Hadházy tábláit.

A kabaréba illő orbáni nyúlkálást itt tudja megnézni:

Kövér László 329 ezer forintra büntette a független képviselőt, aki gyűjtést indított, mondván, ha az emberek szerint csak az igazságot mondta ki, akkor támogassák a munkáját, s adják össze  bírság összegét. Akkor is több pénz gyűlt össze, s azt is a korrupció- és propagandaellenes küzdelemre fordította.