Hegyek között, völgyek között nem zakatolt a vonat

HírKlikk 2023. szeptember 2. 18:30 2023. szept. 2. 18:30

A szombat sem a MÁV napja volt. Egyrészt kigyulladt aljnövényzet miatt hosszabb lett a menetidő a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon. Másrészt Zánka-Köveskál és Balatonakali-Dörgicse állomások között átmenetileg nem közlekedhetnek a vonatok, mert a Szombathelyről a Déli pályaudvarra tartó Kék-Hullám InterCity (19797) mozdonya meghibásodott.

Kigyulladt az aljnövényzet, emiatt jelentősen hosszabb menetidőre kell számítani a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon – közölte a Mávinform szombat délben a Facebook-oldalán. A vasút melletti aljnövényzet Szolnok és Abony állomás között gyulladt ki. A katasztrófavédelem a vasúti közlekedést nem engedélyezte, a vonatközlekedés mindkét vágányon szünetelt. A Facebookon közzétett friss információk szerint a katasztrófavédelem engedélyezte a vonatforgalmat. A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés – írta meg az RTL.hu.

Ugyanakkor káosz alakult ki a Tapolca felé közlekedő vonaton is, Zánka-Köveskál és Balatonakali-Dörgicse állomások között átmenetileg nem közlekedhetnek a vonatok – erről a hvg.hu írt.

Kaotikus helyzet alakult ki a 9:05-ös Tapolcára tartó vonaton, ami így csak Balatonfüredig közlekedett. Ott arról tájékoztatták az utasokat, hogy Zánkánál vesztegel egy vonat a síneken, ezért lecsatolják a mozdonyt, hogy elmenjen és elhúzza a veszteglő vontatot valahova, csak ezután haladhatnak tovább. Ahogy erről egy olvasó beszámolt, eleinte azt mondták, hogy „Dörgicséig közlekedik a jármű”, de hogy mikor, az nem derült ki, viszont úgy tűnik, borult több menetrend is, hiszen mostanra már több késést írnak, 30-100 perc között mindkét irányban.

Alternatívát nem tud felkínálni a MÁV, a pályaudvaron káosz alakult ki: „bár volánbuszok vannak, de csak a menetrend szerintiek, azok láthatóan nem győzik a tehermentesítést.” 

Az esetről a MÁV azt írja Facebook-oldalán, hogy Zánka-Köveskál és Balatonakali-Dörgicse állomások között átmenetileg nem közlekedhetnek a vonatok, mert a Szombathelyről a Déli pályaudvarra tartó Kék-Hullám InterCity (19797) mozdonya meghibásodott Zánka-Erzsébettárbor megállóhelyen. Egy másik mozdonyt küldenek. A Budapest–Tapolca vonalon jelentősen megnő a menetidő.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom