Igaza van Orbán Viktornak

Vásárhelyi Mária 2020. április 5. 17:10 2020. ápr. 5. 17:10

Gondolkodtam a dolgon, és arra jutottam, hogy igaza van Orbán Viktornak; nálunk a papok és az egyházi vezetők tényleg nagyon bátor emberek!

Hiszen mi más volna, mint halált megvető bátorság, amikor Isten szolgái fellázadnak az Úr ellen, szembefordulnak minden parancsával és megtagadják minden intelmét. Nem gyámolítják a szegényeket, nem óvják a betegeket, nem támogatják a rászorulókat, nem is próbálnak hajlékot nyújtani azoknak, akik most is az utcán élik nyomorúságos életüket, nincs mondanivalójuk azokról a kisdedekről, akik most örökre és végérvényesen kiszorulnak a lehetőségből, hogy szüleiknél emberibb életet éljenek, nem óvják a hatalmat az elbizakodottságtól, a hazugságtól, a lopástól és az embertelenségtől.

Vannak persze kivételek, de én még egyetlen egyházi vezetőt sem hallottam a nyáj leginkább védelemre szoruló tagjainak érdekében megszólalni ezekben a válságos hetekben – és a papok közül is csak néhányat. Ha hisznek hivatásukban – amit kétlek –, akkor ehhez tényleg nagy bátorságra van szükségük.