Így néz ki a hatvanpusztai Orbán-birtok

HírKlikk 2023. június 16. 17:00 2023. jún. 16. 17:00

Elképesztő luxus, parkok, medencék, kerti tavak, számos vadonatúj épület, föld alatti folyósó és sétány.

Befejeződött az építkezés az Orbán család birtokán – írja Hadházy Ákos a Facebook-oldalán. Az Alcsút közelében elterülő Hatvanpusztán, József főherceg egykori, 1820-as években épült műemlék majorságán helyreállítás címén több vadonatúj épület nőtt ki a földből.

„Jó hír: már a kertészek is végeztek, a státusztörvény vitájának indulásának napjára teljesen elkészült a nagy mű" – kezdte a posztját a képviselő.

Hozzátette, „már csak a medencéket (kettő van belőle) és a kerti tavakat (három) kell vízzel feltölteni és a pedagógusok  megnyugodhatnak, hogy a miniszterelnök végre teljes pompájában élvezheti élete munkájának gyümölcsét."

„Mindannyiunknak fontos lépés ez, hiszen a központi tóhoz futó út a tervekben az „elmélkedő sétány" elnevezést kapta, az meg ugye nagyon ráfér a miniszterelnök úrra" – fogalmaz Hadházy Ákos. „Azért , hogy ne legyen az öröm még teljes, a veteményes kertben épülő üvegház semmit nem haladt az elmúlt hónapokban, és a terveken a medencék mellett található két pálmaháznak nyoma sincsen (Lázár lehúzta véletlenül a listáról??)"

„Másfél éve egy ott dolgozó munkás végigfilmezte a félkész épületet, amit megmutatott, de nem merte átadni az anyagot. Így pontosan tudható, mi van a „majorság" „istállóinak" és „cselédszállásainak" belsejében. Az első kisebb épület egy luxus kúria, amiben már akkor bent állt például. egy antik állóóra és egy egészen csicsás cserépkályha. A második épület belsejéről a HVG képeket is szerzett, az ugye a kazettás mennyezetű, hatalmas kandallóval fűtött könyvtár. Az egyik L alakú épületben rengeteg lakosztály található, szállodai elrendezésben, ez az épület föld alatti folyósóval összeköttetésben áll a kisebb kúriával és a mélygarázsokkal. A másik L alakú épületben hatalmas konyha és több nagy közösségi tér, étterem található, alatta pedig hatalmas élelmiszer raktár, három hűtőszobával. A kisebb épületek a portaszolgálatot és a gépészetet rejtik" – zárta posztját Hadházy Ákos.

 

Forrás: Facebook