Ilyen jeleneteket magyar stadionban még nem fotóztak

HírKlikk 2020. július 6. 06:11 2020. júl. 6. 06:11

A Nagyerdei Stadionban kaptak diplomát a Debreceni Egyetem hallgatói. Több ezer ember előtt, a sportlétesítmény küzdőterén ünnepelték a tanulmányok lezárását. Az intézmény és a hazai felsőoktatás történetében is egyedülálló volt a stadionban rendezett tanévzáró.

A koronavírus-járvány miatt, az idei tanévben elmaradtak a hagyományos diplomaosztó ünnepségek a Debreceni Egyetemen. A 14 kar önálló ünnepségei helyett, július első két szombatján intézményi szintű rendhagyó ünnepséget tartptt az intézmény a Nagyerdei Stadionban. Az elsőt, július 4-én rendezték meg, amelyen öt kar végzősei ünnepelték az egyetemi évek lezárását – írja közleményében az egyetem.

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora ünnepi beszédében elmondta, hogy a hallgatók eddigi pályafutásuk legnemesebb szakaszához érkeztek, eredményük bizonyítja, hogy a társadalom számára fontos, saját maguk által választott területen építhetik karrierjüket.

– Egy ötszáz éves egyetem diplomáját vehették át a hallgatók. Azt a sajátos intelligenciát, amivel a változó körülményekhez alkalmazkodni tudnak, azt ezen az egyetemen különös formában kapták meg. 1538 óta, a történelem viharos időszakaiban, egyetlen napra sem csukta be kapuit az intézmény. Ezt a sajátos kitartású debreceni lelkületet minden hallgató megszerezte a diplomájával. Az egyetemi vezető hozzátette: különleges helyzetben van az intézmény, hiszen a világjárvány kellős közepén, személyes keretek között, csak nagyon kevesen tudnak diplomákat átadni – hangsúlyozta a rektor.

A Bölcsésztudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi-, Környezetgazdálkodási Kar, a Természettudományi és Technológiai Kar, valamint a Zeneművészeti Kar összesen több mint 1870 végzett hallgatójából önkéntes alapon 1100 diák és körülbelül 8000 kísérő vett részt a rendhagyó ünnepségen, amelyen karonként egy magyar és egy angol nyelvű képzésben végzős vette át jelképesen az egyetem vezetésétől az oklevelét.

 

 

 

 

Forrás: Hírklikk