Interjút adott Kádár János volt szakácsa, aki elárult egy titkot a főtitkárról
|
2018. január 23. 18:28
2018. jan. 23. 18:28
Michels Antal, akit a Józsefvárosban a hajléktalanok papjaként ismernek interjút adott a Népszavának.
Az interjúban elmondta, hogy huszonkét évvel ezelőtt szenteltek pappá, 1996-tól három évig a Rózsák terén volta káplán, majd közel tíz évig Esztergomban a belvárosi plébánián plébános. Már itt elkezdett foglalkozni utcai evangelizációval, mert szerettem volna kilépni a templom falain kívülre.
Nekem talán könnyebb a kapcsolatteremtés, hisz az eredeti szakmám szakács, dolgoztam a Grand Hotelben, a Gellért Szállóban, a külügyminisztérium diplomáciai vendéglátásában, a Tavernában és az Átrium Hyattben, voltam felszolgáló, gyakornok és üzletvezető is. Főztem Margaret Thatchernek, Olof Palmének és Kádár Jánosnak is - mondta.
A "krumplileves legyen krumplileves, elvtársak!" mondással kapcsolatban elárulta, hogy Kádár Jánost az egyszerű ételek híveként tartották számon, az igazi kedvence azonban nem a krumplileves, hanem a stíriai metélt volt. Abból akár két adagot is megevett egyszerre.
Tóni atya természetesnek tartja, hogy védjük a határainkat, de akik itt vannak, azokkal foglalkozni kell. Emlékeztetett rá, hogy annak idején, mikor ez az egész "migráns-ügy" elindult, lehetett látni, hogy magyar emberek kint állnak az út szélén, ételt és pokrócokat osztogatva, de az egyik kerületi épületben polgárok álltak össze, s egy irodaépület alagsorában főztek minden nap rájuk. Ők is ott voltunk a II. János Pál pápa téren, vittek ki meleg holmit, élelmet, paplanokat.
"A hírek mögött azért ott volt a civil segíteni vágyás, s emberként fogott össze zsidó és keresztény, liberális és konzervatív. Ez így van rendjén: a világ nyitott s mi sokszínűek vagyunk."
Nekem talán könnyebb a kapcsolatteremtés, hisz az eredeti szakmám szakács, dolgoztam a Grand Hotelben, a Gellért Szállóban, a külügyminisztérium diplomáciai vendéglátásában, a Tavernában és az Átrium Hyattben, voltam felszolgáló, gyakornok és üzletvezető is. Főztem Margaret Thatchernek, Olof Palmének és Kádár Jánosnak is - mondta.
A "krumplileves legyen krumplileves, elvtársak!" mondással kapcsolatban elárulta, hogy Kádár Jánost az egyszerű ételek híveként tartották számon, az igazi kedvence azonban nem a krumplileves, hanem a stíriai metélt volt. Abból akár két adagot is megevett egyszerre.
Tóni atya természetesnek tartja, hogy védjük a határainkat, de akik itt vannak, azokkal foglalkozni kell. Emlékeztetett rá, hogy annak idején, mikor ez az egész "migráns-ügy" elindult, lehetett látni, hogy magyar emberek kint állnak az út szélén, ételt és pokrócokat osztogatva, de az egyik kerületi épületben polgárok álltak össze, s egy irodaépület alagsorában főztek minden nap rájuk. Ők is ott voltunk a II. János Pál pápa téren, vittek ki meleg holmit, élelmet, paplanokat.
"A hírek mögött azért ott volt a civil segíteni vágyás, s emberként fogott össze zsidó és keresztény, liberális és konzervatív. Ez így van rendjén: a világ nyitott s mi sokszínűek vagyunk."