Kampánykörúton az MSZP-DK-Párbeszéd Szövetség

HírKlikk 2024. április 22. 21:02 2024. ápr. 22. 21:02

A kormány az elmúlt bő évtizedben megmérgezte az országot gyűlölettel. A szocialisták, szociáldemokraták és zöldek szövetségében a magyarok bízhatnak, mindig gondoskodni fog róluk, szem előtt tartja az érdekeiket.

Hétfőn Egerben folytatódott a három demokratikus ellenzéki párt, a DK, az MSZP és a Párbeszéd koalíciójának országjárása. A rendezvényen felszólalt Eger ellenzéki polgármester-jelöltje, Pál György, az MSZP társelnöke, Komjáthi Imre, a hárompárti szövetség EP képviselőjelöltje, Vadai Ágnes, valamint a koalíció európai parlamenti listavezetője, Dobrev Klára is.

Elsőként Pál György Eger ellenzéki, demokrata szövetségének polgármester-jelöltje mondott beszédet. Elmondta, Egerben együttműködnek az ellenzéki pártok, közösen gyűjtik az aláírásokat minden nap, ez pedig kiemelendő annak fényében, hogy a kormánypárti oldalon már öt fideszes jelölt is van. Az ellenzéki polgármester-jelölt a városvezetés átláthatóságának javítását és a közbiztonság megerősítését emelte ki, valamint megígérte, minden megszerzett uniós és állami támogatást Eger fejlődésére fognak fordítani.

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselő váltotta az egri polgármester-jelöltet. Beszédében kiemelte, a közösség kifejezés nagyon fontos, hiszen a szocialisták, a szociáldemokraták és a zöldek közösen, együttműködve dolgoznak egy közös célért. 

Az MSZP politikusa szerint a kormány az elmúlt bő évtizedben megmérgezte az országot gyűlölettel. Erről tökéletesen tanúskodnak a vidéki, reménytelenséget tükröző házak, amelyeket sokszor alig lehet észrevenni, hiszen eltakarják azokat a kormány gyűlöletplakátjai. Ezekkel azonban a kormány saját kudarcait próbálja leplezni, a szegénységet és azt az életszínvonalt, amelyet politikája okozott magyarok tömegeinek. 2010 óta a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának köszönhetően, ugyanis magyar dolgozók százezrei csomagoltak össze és vándoroltak el, akik pedig itthon maradtak, sokszor kénytelenek halálra dolgozni magukat. Komjáthi Imre hozzátette, ma hazánkban egy végigdolgozott életet követően adóssághalmazt hátrahagyva hunynak el az emberek, sokszor a temetésre sincs pénze a családnak. 

Ezen a problémán szövetségkötéssel, közösségépítéssel lehet változtatni. Mindez pedig létrejött a „közös haza, közös Európa, közös akarat, közös politika és közösség”- jegyében. A szocialisták, a szociáldemokraták és zöldek szövetségében a magyarok bízhatnak, az mindig gondoskodni fog róluk és mindig szem előtt fogja tartani az érdekeiket.

Az MSZP társelnöke a család fontosságáról is beszélt. Elmondta, életét erős nők kísérték végig, így van ez most is, hiszen Kunhalmi Ágnes, Tüttő Kata, Dobrev Klára és Vadai Ágnes mind rendkívűl erősek. A szocialista képviselő szerint az erős nőké a jövő, hiszen ők tudnak változtatni a jelenlegi macsó és sokszor hímsoviniszta politikán.

Ezt követően Vadai Ágnes, az MSZP-DK-Párbeszéd koalíció EP-képviselőjelöltje szólt. Mint mondta, az ellenzék nem mocskos eszközzel próbálja meggyőzni az embereket, hanem személyes beszélgetések alkalmával ismerik meg a problémákat és ajánlják fel a megoldásokat. Szerinte a kormány az elmúlt évek alatt szétzilálta hazánk erős szövetségeit, eközben pedig nem fejlődött az ország, az emberek egyre rosszabb körülmények között kényszerülnek élni. A DK politikusa kiemelte, olyan országra van szükség, ahol lehet szabadon élni és szabadon gondolkodni, ezt pedig az MSZP-DK-Párbeszéd koalíció biztosítja.

Utolsóként Dobrev Klára, az MSZP-DK-Párbeszéd EP listavezetője mondott beszédet. A szociáldemokrata-zöld szövetség pontosan tudja, mire van szüksége Magyarországnak – hangsúlyozta. Ez a koalíció egy biztos pont, mely konkrét tervekkel készül a választásokra és ha a június 9-i szavazás Fidesz-vereséget hoz, előrehozott választást fognak kezdeményezni. Kiemelte, Orbán Viktor és a Fidesz avítt politikájából nem kérnek, de mindenkit szívesen fogadnak a szövetségben. Június 9-én pedig meg kell mutatni, mennyire elegük van az embereknek az Orbán-kormányból. Végezetül megígérte, az MSZP-DK-Párbeszéd Szövetség egészen addig fog dolgozni, amíg teljesen le nem bontja Orbán Viktor rendszerét.

Forrás: Hírklikk