Karácsony: csak az lenne megnyugtató, ha Budapesten gyorsan megismétlik a főpolgármester-választást

HírKlikk 2024. június 13. 16:10 2024. jún. 13. 16:10

Ez az egyetlen járható út – mondta a főpolgármester.

Nem indokolt az újraszámlálás, mert annak bizonyítékokon kell alapulnia. Rengeteg kérdőjel van – mondta sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely a Városháza előtt. 

Azt gondolom, a kialakult helyzetre egyetlen válasz van: ha Budapesten megismételjük a főpolgármester-választást – jelentette ki Karácsony Gergely. Hozzátette, bármi lesz is az eredmény az újraválasztást kezdeményezi, mert ezt a várost csak bizalmi alapon lehet vezetni, de „ez elveszni látszik, és nem miattam" – fogalmazott. Hozzátette, már júliusban szeretné, ha a választásra sor kerülne.

Karácsony Gergely szerint azok a bizonyítékok, amelyeket Vitézy Dávidék benyújtottak, nem indokolják az újraszámlálást, ezek valójában fideszes delegáltak egyen-nyilatkozatai. „Ez viszont kinyitott egy ajtót, amelyen zúdulnak be a kételyek az újraszámlálás tisztaságát illetően". Karácsony szerint súlyos hiba, hogy felbontatják az urnákat és csak az érvénytelen szavazatokat küldetik be, és a felnyitásnál nem volt kötelező, csak ajánlott a delegáltak jelenléte. Hozzátette, azt hallják a választókerületekből, hogy a kötegelés sem valósult meg, így nem a törvényes rendnek megfelelően választották ki az érvénytelen szavazatokat, és ki tudja mi történik azokkal, mire az NVI-be érnek – fogalmazott.

Holnap este 6-ra az Alkotmány utcába, a Nemzeti Választási Bizottság épületéhez hívta azokat az embereket, akik szerint ugyancsak egy megismételt választás teremthet tiszta helyzetet a főpolgármester-választásban.

A vasárnapi választás kiélezett főpolgármester-jelölti versenyt hozott. Karácsony Gergely mindössze 324 szavazattal győzte le Vitézy Dávidot.

 

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom