Karácsony Gergely: új busz- és kerékpársávok lesznek Budapesten

HírKlikk 2020. június 11. 21:29 2020. jún. 11. 21:29

Karácsony Gergely Krizsó Szilviával beszélgetett a Budapest Restart című sorozat harmadik részében. Az adást a Budapesti Városháza Facebook-oldalán adták élőben, a felvetett téma a budapesti közlekedés, a közösségi, az autós és a kerékpáros közlekedés összehangolásának lehetőségei voltak.

Karácsony többek között bejelentette, hogy új buszsávok létesülnek a Hegyalja úton és a Baross utcában, a Bartók Béla úton pedig a vágányokon fognak közlekedni a buszok, valamint újabb kerékpársávokat létesítenek a Baross utcán az Orczy térig, valamint a Nagykörút azon szakaszán, ahol ez még hiányzik, úgy, hogy a forgalmi sávok száma ne csökkenjen.

Fontos hír az is, hogy mostantól az összes Tátra típusú villamoson, és az egyeztetések után az 4-es metrón is szállítható lesz a kerékpár.

A főpolgármester elmondta, hogy most van lehetőség újragondolni a közlekedést, valamint megemlítette, hogy a közösségi közlekedés nagymértékű visszaesése óriási kiesést jelent a városnak.

„Ha nem csinálunk semmit, akkor olyan városunk lesz, ahol se megállni se haladni nem lehet” – figyelmeztetett Karácsony, aki úgy gondolja, hogy ezt el lehet elkerülni, ha belenyúlnak néhány helyen a fővárosi közlekedésbe.