Kásler elismerte, hogy környezetünkben beindult a járvány második hulláma

HírKlikk 2020. július 11. 13:39 2020. júl. 11. 13:39

Az emberi erőforrások minisztere szerint, a környező országokban elindult a második hullám, vagy ha úgy tetszik, az első hullám második fázisa erősödött fel. A miniszter úgy véli, fontos a maszkviselés, és a megfelelő kormányzati intézkedések.

Kásler Miklós a Facebookra feltöltött videóinterjúban úgy értékelte, hogy a helyzet nagyon hasonlít a március elejihez. Úgy értékelte, most is nagyon fontos, hogy a kormány megfelelő ritmusban megfelelő intézkedéseket hozzon – idézte az infostart.hu.

Kiemelte, hogy az első fázisban sikeres védekezésnek köszönhetően, itthon a fertőzések és halálozások száma messze alatta maradt a nyugati országokénak.

Megerősítette, hogy egyelőre sem gyógyszer, sem oltóanyag nincs, ezért rendkívül fontos az általános járványügyi szabályok szigorú betartása, a maszk újbóli, megfelelő viselése, a kellő távolság megtartása, a gyakori kézmosás.

Kásler Miklós itthoni nyaralást ajánlott a családoknak. Mint mondta, ő a járványtól függetlenül is itthon szokott pihenni, mert itt érzi otthon magát.