Kilenccel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

HírKlikk 2020. augusztus 3. 08:47 2020. aug. 3. 08:47

Kilenccel, 4544-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, nincs újabb elhunyt – közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

A kormányzati portálon azt írták: változatlanul 597 az elhunytak száma, 3413-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek 534-en vannak.

Az aktív fertőzöttek 36, az elhunytak 60, a gyógyultak 44 százaléka budapesti.

Kórházban 74 koronavírusos beteget ápolnak, közülük hét van lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint, 7657-an vannak hatósági házi karanténban.

A mintavételek száma 346 962.

Kiemelték: a járvány továbbra is jelen van, és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényes. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljék. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés behurcolását külföldről és a járvány magyarországi fellángolását.

A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknek a járványügyi kontakt-kutatás eredményeként elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve, mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, ezt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és nem tartható 500-nál több résztvevővel zenés, táncos rendezvény – tették hozzá.

Az oldal térképe alapján, eddig Budapesten (2065) és Pest megyében (691) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (312), Zala (265), Csongrád-Csanád megye (144), Borsod-Abaúj-Zemplén (131) és Győr-Moson-Sopron megye (102), a sor végén pedig Békés megye áll (17).

Forrás: MTI