Kipcsakok, ha összefognak

HírKlikk 2019. október 17. 13:36 2019. okt. 17. 13:36

Szombaton tartja alakuló ülését a Budapesti Kipcsak Kisebbségi Önkormányzat – hirdeti a Facebookon most indított honlap tanúbizonyságot adva a magyarok lankadatlan iróniájának és humorérzékének. Slusszpoén: az eseményen 15-en máris részvételüket ígérik, 44-en pedig érdeklődnek iránta. A kipcsak-kérdés amúgy is megmozgatta a magyarok fantáziáját, számolatlanul ömlenek a mémek a világhálón.

„A minap a Miniszterelnök úr zöld utat adott régóta elnyomott kisebbségünk régóta fennálló jogos követeléseinek! Mivel a balliberális média eleddig – sikertelenül – próbálta a kipcsak közösség létezését elhallgatni, szükség volt ennek a honlapnak a felállítására!... Ezúton is kérnénk a – számos – kipcsak kisebbségi néphez tartozókat, hogy a rendelkezésre álló népdalokat bizonyítékként juttassák el a szervezőkhöz, úgy is, mint azokat a szájról szájra terjedő népmondákat is, melyekre már csak a szépkorú kipcsak nagymamák emlékeznek, mert ha nem igyekszünk, ezt is elhazudja előlünk a baloldal!” – olvasható egyebek között felhívásban, amelyet Bújdosó János zenész jegyez. (Ő egyébként a saját meghatározása szerint „bizánci szörf jazzt” játszó, avantgárd és népzenei hatásokat is egybeolvasztó, 2011-ben alakult Bujdosó Trió tagja.)

A felhívás csak az egyik jele annak viccözönnek, ami elindult Orbán Viktor immár elhíresült bakui kijelentése után. Mint a miniszterelnök (amúgy maga is félironikus mosollyal az arcán) közölte, nem mindenki tudja, de Magyarországon vannak kipcsakok, sok magyarban van kipcsak vér, van önkormányzatuk és Nazarbajev a mindenkori elnöke a magyar kipcsak törzseknek is, „s minden évben küldünk neki üzenetet, amikor a kipcsakok éves gyűlése van nálunk”.

Hogy jobb kedvre derítsük Önöket: íme egy a sok mém közül, egy remekmű, amely hűen tükrözi sok-sok honfitársunk véleményét.

 

Forrás: Hírklikk