Kitüntetik Müller Cecíliát, mert egy ország kedvelte meg

HírKlikk 2020. június 24. 05:00 2020. jún. 24. 05:00

A Szent Adalbert-díjat adományozza a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Müller Cecília országos tiszti főorvosnak. Az elismerést csütörtök délután a fővárosban adják át – írja a Magyar Nemzet.

Közölték, hogy a Szent Adalbertről (az esztergomi egyházmegye védőszentjéről, aki megkeresztelte Szent Istvánt) elnevezett díj odaítéléséről ellenszavazat nélkül döntött a KÉSZ elnöksége. Az elismerést többek között azért a munkáért nyújtják át, amelyet az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány alatt végzett. 

„Müller Cecília márciustól kezdve úgy vette fel a hirtelen rászakadt közszereplés sebességét, mintha ezer éve, nap mint nap ezt csinálta volna, és többek között ezért egy ország kedvelte meg” – hangsúlyozta a KÉSZ.

A Szent Adalbert-díjat a KÉSZ 2011-ben adta át először, akkor Járóka Lívia európai parlamenti képviselőnek. Azóta pedig – mások mellett – Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Velkey György orvos, az MRE Bethesda Gyermekkórház főigazgatója és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom is megkapta az elismerést.

Forrás: Magyar Nemzet