Komjáthi Imre: Orbán Viktort a nyaralásán úgy megsütötte a nap, hogy még nem tért magához

HírKlikk 2024. szeptember 15. 08:30 2024. szept. 15. 08:30

Komjáthi Imre közleményben reagált Orbán Viktor péntek reggeli, Kossuth Rádióban elhangzott mondataira.

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint azt eddig is tudtuk, sőt, mindannyian éreztük, mennyire erős volt a napsütés idén nyáron, azonban a legtöbben már túltettük magunkat ezen. „Orbán Viktor miniszterelnök úgy tűnik, még nem, és a horvátországi nyaralásán úgy megsütötte a nap, hogy még mindig nem tért magához” – szúr oda a szocialista politikus.

Komjáthi Imre emlékeztet rá, hogy Orbán Viktor azt mondta, „Magyarország egy gazdasági nekilendülés kapujában áll és túl van a nehezén”.

„Miniszterelnök úr! Hogy egy Önnek is kedves metaforával éljek: a magyar válogatott is sokat állt a héten a bizonyos kapu előtt, azonban ahogy a labdarúgást, úgy a gazdasági teljesítményt sem álldogálásra játsszák!” – írja az MSZP-s képviselő.

Komjáthi szerint nehéz választani, hogy a kormányfő melyik kijelentését érdemes kommentálni a szokásos rádióinterjújából, mert mindenről volt szó: titkos békemissziós tervek, „okoskodó, tojásfejű” bevándorláspártiak, de a világrendszerváltás is szóba került, „a legkomikusabb, illetve, legtragikusabb – jegyzi meg –, hogy a miniszterelnök a gazdasági fellendülésről is teljesen komolyan beszélt”

Mégis mi kell még ahhoz, hogy Orbán Viktor észrevegye, mekkora bajban van valójában a magyar gazdaság? – teszi fel a kérdést. Komjáthi szerint lassan nem marad olyan miniszter, aki ne kongatná egyre kétségbeesettebben a vészharangot, hogy jelezze, nagy a gond. Matolcsy György, leköszönő jegybankelnöktől kezdve, Varga Mihályon át, Navracsics Tiborig számos tárcavezető próbálja egyre nyilvánvalóbban jelezni a miniszterelnöknek, „félre kell rántani a kormányt, a fékre kell lépni, mert közel a szakadék”.

Mondhatnám humorosan, a kanyarban való előzésnek könnyen a szakadék vethet véget, azonban a helyzet nem vicces – írja az MSZP politikusa, aki szerint a miniszterelnök elvakultságát a magyar emberek szenvedik el, akik tisztességesen dolgoznak, fizetik az adót, tűrik az áremelkedéseket, fizetésük elértéktelenedését, de még mindig kitartanak itthon.

Komjáthi hozzáteszi: jó volna, ha „a NER-es haverok” végre megelégednének a magyar adóforintok kisajátításával, hiszen, „ha nem csillapszik a közpénzre irányuló étvágyuk, akkor hamarost a miniszterelnök által emlegetett kaput is ellopják. Vagy azért is Brüsszel lesz a hibás?”

Forrás: MTI-OS


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom