Koronavírus: elmarad a Genfi Autószalon

HírKlikk 2020. február 28. 16:50 2020. feb. 28. 16:50

Bár a hivatalos bejelentés csak későbbre várható, svájci források megerősítették az információt, hogy a koronavírus-járvány miatt, elmarad a Genfi Autószalon, Európa legnagyobb autókiállítása. Budapesten közben megtartják az Utazás kiállítást, amelynek éppen a járványnak kitett Olaszország a díszvendége.

Az egyhetes rendezvény mellett – a vírus terjedésének megakadályozása érdekében – Svájcban legalább március 15-éig betiltottak minden olyan rendezvényt, amelyen ezernél többen vennének részt. Természetesen ebbe bőven beletartozik a Genfi Autószalon is, hiszen tavaly 600 ezer körül volt a látogatók száma.

A kiállítást 90. alkalommal rendezték volna meg az idén.

Mindeközben Magyarországon két nappal ezelőtt jelentették be, hogy megtartják a csütörtöktől vasárnapig a városligeti Vajdahunyad várban sorra kerülő Utazás kiállítást és a Budapest Boat Showt. A szervezők szerint „nincsen olyan ok, mely korlátozná a kiállítások, rendezvények tartását Magyarországon, ahogy nincsenek beutazási korlátozások egyetlen országgal szemben sem, amelyik megjelenik az Utazás kiállításon”.

A kiállítás két díszvendége Olaszország és Eger városa. Mint az közismert, Olaszország több tartományában járványos méreteket öltött a fertőzés, és már halottak is vannak, Egerben pedig a polgármester a koronavírus-veszély miatt, bezáratta az uszodát.